Akaa-Volley haki Vantaalta pakkopisteet

Miesten lentopalloilun ykkössarjan kakkoslohkon jumbojoukkue Vantaan Lentopallo näytti sunnuntaina Akaa-Volleyn miehistölle, että yhteenkään otteluun ei voi lähteä niin sanotusti puolivaloilla.

Vantaalaiset peittosivat ensimmäisessä erässä vieraansa käytännössä pelin jokaisella osa-alueella. Ässäsyötöt menivät kotijoukkueelle numeroin 5–1, torjunnat 3–2, nostoprosentit 59–41 ja niin edelleen. Voidaan sanoa, että erän tulos 25–23 suorastaan imartelee akaalaisia.

Akaa-Volleyn passari Hasse Mattila pääsi Vantaalla esittelemään syöttötaitojaan peräti 32 kertaa. Kuva Harri Mattila.
Akaa-Volleyn passari Hasse Mattila pääsi Vantaalla esittelemään syöttötaitojaan peräti 32 kertaa. Kuva Harri Mattila.

– Ehkä ensimmäinen erä pitää pistää Vantaan fanaattisen kotiyleisön piikkiin, naureskeli Akaan kakkosvalmentaja Risto Lahti pilke silmissään.

Vantaalla lentopallokulttuuri on melkoisen paljon pirkanmaalaista jäljessä. Katsomossa oli ehkä runsaat 20 henkeä, ja hallissa oli hiljaisempaa kuin monilla hautausmailla. Kerrankin tuomarin pilli kaikui selkeästi betoniseinistä.

– Seuraavat kolme erää pelasimme sitten kuten kuuluukin. Otteet rauhoittuivat, ja kaikki kantoivat vastuunsa sovitusti. Parhaiten sitä ehkä kuvaa torjuntalukemat 6-1 meille, analysoi Lahti joukkueensa toimintaa.

Seuraavilla kolmella erällä Lahti tarkoitti Akaa-Volleylle yhteispistein 46–75 (12–25, 16–25, 18–25) päättyneitä koitoksia.

Alkusarjan toiseksi viimeinen peli päättyi siten Akaa-Volleyn voittoon lukemin 1–3. Täydet kolme pistettä Vantaalta säilytti Akaa-Volleyn mahdollisuudet kevätkauden ylempään loppusarjaan.

Torjuntapinnoja ottivat myös nuoret keskipelaajat ulottuvan Adjete Agnitheyn ollessa vielä sairaslistalla.

– Hyvä homma jatkoa ajatellen, pohdiskeli Lahti.

Kun Loimaan Jankko päihitti Mikkelin Passarit, säilyi jännitys syksyn viimeiseen kotipeliin. Akaa-Volley jatkaa joulutauon jälkeen ylemmässä loppusarjassa, mikäli Tampereen Kisa-Torverit kaatuu kotisalissa ensi sunnuntaina.

– Nyt tarvitaan kotiyleisön täysi tuki. Toivottavasti Monarin katsomo on täynnä äänekästä väkeä. Nyt tarjotaan todellista lentopalloviihdettä. Panokset ovat kovat, pohdiskeli Lahti paluumatkalla Akaaseen.

Vantaalla ei palkittu joukkueiden parhaita pelaajia. Ehkä näin olikin hyvä, sillä akaalaiset onnistuivat varsin tasaisesti.  Tilastoista pisti silmään rotaatio, jossa Hasse Mattila oli ykköspaikalla. Akaa-Volleyn passari syötti kolmeen erään peräti 32 kertaa. Todennäköisesti tuo pelijärjestys jäi Lahden muistiinpanoihin punakynällä ympyröitynä.