Ehdokkaat antaisivat kaikkien kukkien kukkia seurakunnassa

Kylmäkosken kirkkoon saapuneet kuulijat   pääsivät paitsi esittämään kysymyksiä myös laulamaan   ehdokkaiden lempijoululauluja. Ali Kulhian toivelaulu oli En etsi valtaa loistoa, Kirsi Hämäläisen Beetlehemin tähti ja Olli-Matti Vuoren Kello löi jo viisi.
Kylmäkosken kirkkoon saapuneet kuulijat pääsivät paitsi esittämään kysymyksiä myös laulamaan ehdokkaiden lempijoululauluja. Ali Kulhian toivelaulu oli En etsi valtaa loistoa, Kirsi Hämäläisen Beetlehemin tähti ja Olli-Matti Vuoren Kello löi jo viisi.

Akaan seurakunnan kirkkoherraksi pyrkivien Ali Kulhian, Kirsi Hämäläisen ja OlliMatti Vuoren esittelykiertueen avaus Kylmäkosken kirkossa ei vielä tuonut esiin merkittäviä näkemyseroja ehdokkaiden välillä. Paneelin aiheet käsittelivät muun muassa yhdistyneiden seurakuntien haasteita, taloutta, suhtautumista herätysliikkeisiin ja uutta toimintaa. Akaan Seudun päätoimittajan Juha Kososen vetämää paneelia oli seuraamassa kolmisenkymmentä kuulijaa.

Ensimmäisellä vaalisijalla olevan Akaan seurakunnan kappalaisen Ali Kulhian mukaan Akaan, Kylmäkosken ja Viialan seurakuntien yhdistymisen myötä syntyneessä Akaan seurakunnassa ei ole isoja, hiertäviä asiakysymyksiä.

– Palautetta tulee aika paljon siitä, että lehdessä olevien seurakunnallisten ilmoitusten pitäisi olla eri järjestyksessä, että ne löytäisi paremmin. En ole ikinä kuullut kenenkään valittavan Kylmäkosken kappeliseurakunnan rahoista tai siitä, mitä ne ovat siellä päättäneet, enkä ole huomannut Toijalan ylivaltaa. Joskus siitä tulee kränää, kun katsotaan, että joku tärkeä tilaisuus pidetään vaan Akaan kirkossa ja muut suljetaan. Sitten täytyy miettiä, pitäisikö tällaiset tilaisuudet kierrättää kyläkunnittain, etteivät ne ole vaan yhdessä paikassa, Kulhia pohti Akaan seurakunnan yhtenäisyyttä.

Toisella vaalisijalla olevan Kotkan seurakunnan kappalaisen Kirsi Hämäläisen mukaan työyhteisön kannalta on tärkeää, että kaikki seurakunnan työntekijät tuntevat tekevänsä samaa työtä ja tavoitteisiin pyritään yksimielisesti, vaikka keinot olisivat erilaisia. Hämäläisen mukaan seurakunta voi myös edesauttaa seurakunnan eri alueilla asuvia ihmisiä löytämään yhteisiä asioita.

– Seurakuntahan on se, joka voi kutsua ihmisiä yhteen.

Kolmannella vaalisijalla oleva Ulvilan seurakunnan kappalainen Olli-Matti Vuori korosti perinteiden merkitystä seurakuntaliitoksissa.

– Minun mielestäni on tärkeää, että Akaassa käydään keskustelua ja mietitään perinteitä, mitä hyvää on Viialassa, Toijalassa ja Kylmäkoskella. Kun tulevaisuudessa seurakuntien talous tulee olemaan ahtaalla, on välttämätöntä alkaa miettiä, mistä luovutaan. Silloin on tärkeää, että voidaan ja uskalletaan luoda uutta. Perinteistä ja hyvistä asioista voidaan ammentaa aineksia, mitä tuoda mukaan.

Tilat tehokkaampaan käyttöön ja ilmat pois

Päätoimittaja Juha Kososen sekä kirkkovaltuutettu Juhani Salinin kysymyksiin seurakuntien vähenevästä jäsenmäärästä ja tiukkenevasta taloudesta Ali Kulhia esitti lääkkeeksi tappiomielialasta luopumista ja luovia ratkaisuja. Kulhia piti nerokkaana Valkeakoskella toteuttavaa toimintaa, jossa kaupunki ostaa seurakunnalta kerhotoimintaa. Ehdokkaan mukaan Akaan seurakunnan tilojen käyttöä voidaan tehostaa ja seurakunnan tiloja vuokrata.

– Tällä hetkellä maksetaan rahaa ulos ja samaan aikaan on tiloja tyhjillään. Leirejä pidetään seurakunnan ulkopuolella ja omat leirikeskukset ovat vajaakäytöllä. Omien tilojen käyttöastetta pitää nostaa.

Olli-Matti Vuori kävisi ensitöikseen läpi talousarvion.

– Tärkein tehtävä on katsoa, onko talousarviossa ilmaa. En tunne Akaan tilannetta, mutta tutkisin tilanteen taustan. Äkkiseltään sanoisin, että kiinteistöpuoli on yksi ja toinen on henkilöstömenot. Viimeksi haluaisin luopua toimintamenoista.

Kirsi Hämäläinen selvittäisi ensin, mistä kiinteistöistä seurakunta voisi luopua. Henkilöstömenojen osalta kirkkoherraehdokas korosti työalojen sijaan yhteisiä tavoitteita.

– Voisi ajatella, että voi olla myös osa-aikaisia työntekijöitä. Itse olen tehnyt tämän vuoden 60-prosenttista työaikaa.

Seurakunnassa ei saa olla rajoja

Erkki Kivisara tiedusteli kirkkoherraehdokkaiden suhtautumista herätysliikkeisiin. Kolmikko oli yhtä mieltä siitä, että kirkossa kaikki kukat saavat kukkia.

Kirsi Hämäläinen kertoo kasvaneensa seurakunnan pyhäkoulussa ja käyneensä rippikoulun seurakunnassa, mutta kokeneensa 14-vuotiaana uskossa etsinnän aikaa. Työssään Hämäläinen on ollut paljon tekemisissä evankelisten kanssa ja kuvailee oppineensa luovimaan myös tilanteissa, joissa kaikki eivät ole hyväksyneet naista, joka puhuu kirkossa.

– Saavatko kaikki kukat kukkia – minun mielestäni seurakunta on juuri se paikka, johon kaikkien pitää tuntea itsensä tervetulleiksi. Oikeasti on hyvä, että seurakunnassa saavat olla kaikki ihmiset. Tietysti täytyy miettiä, etteivät vahvemmat lyö heikompia eivätkä äänekkäämmät sorra hiljaisia.

Ali Kulhia kertoo saaneensa herätyksen kitaransoittoon 6-vuotiaana pelastusarmeijan pyhäkoulussa, käyneensä evankelisten lennokkikerhossa ja saaneensa tuntumaa vahvoista herätysliikkeistä myös seurakuntanuorivuosinaan.  Rajuimmat kokemukset herätysliikkeistä Kulhialla ovat nuorisopappivuosilta Nokialta, jossa karismaattisen Nokian herätyksen johtaja Markku Koivisto toimi Nokian kirkkoherrana ja Kulhian esimiehenä.

– Tavallinen seurakuntatyö opettaa siihen, että kaikilla on paikkansa. Mutta jos kirkkoherralla on erityinen herätysliiketausta, se ei sovi, että kirkkoherra jollain tavalla ajaisi niiden asiaa. Siitä minulla on surkeita kokemuksia.

Kulhian mukaan Akaan seurakunta on jo nyt leveäseinäinen ja Akaassa järjestetään paljon yhteiskristillistä toimintaa.

Olli-Matti Vuori kuvailee olevansa lähtöisin perusluterilaisesta kodista, jossa kirkossa käytiin pääsiäisenä ja jouluna. Työskenneltyään Raumalla Vuori teki yhteistyötä rukoilevaisten kanssa ja osallistui heidän toimintaansa.

– Olen samaa mieltä muiden kanssa, että seurakunnassa ei saa olla rajoja, jotka sulkevat pois muita, jotka ovat eri mieltä meidän kanssamme. Ainoa raja, minkä kirkkoherrana laitan, on että toiminta ei saa hajottaa eikä jakaa seurakuntaa.

Kirkkoherraehdokkaat näyttäisivät vihreää valoa myös erilaisille teemamessuille, joihin kantaa tiedusteli kappelineuvoston puheenjohtaja Reino Salminiemi. Ehdokkaat olivat yhtä mieltä kuitenkin siitä, että ne eivät saa korvata perinteistä messua ja jumalanpalvelusta.

Toijalasta Kylmäkoskelle vaalipaneeliin saapunut Sulho Pietikäinen toivoi, ettei kirkkoa täytettäisi ehdolla millä hyvänsä.

– Ihmiset pitäisi saada tulemaan kirkkoon omilla ehdoilla. Jos ei näillä lähde, pistetään ovet kiinni.

Ehdokkaat vakuuttivat vuoroperään, että sanomaa ei saa unohtaa.

– Tärkeintä on se, että kirkossa puhutaan Jumalasta, uskosta, Jeesuksesta, pyhästä hengestä ja luotetaan siihen, että Jumala tekee hyvää. Tavat voivat olla erilaisia, mutta sisältö on perusasia, josta ei voi luopua, Olli-Matti Vuori totesi.

Virsiä ja viiniä kuulijoille

Seurakuntavaalien ääniharava Sinikka Ylimäki kaipasi ehdokkailta ideoita ihmisiä houkuttelevasta matalan kynnyksen toiminnasta.

Esimerkkinä OlliMatti Vuori kertoi antaneensa Luvian seurakunnassa luvan järjestää virren ja viinin illan paikallisen pursiseuran tiloissa.

– Se oli menestys, vaikka joitakin se loukkasi. Sinne sai tulla laulamaan tuttuja virsiä, seurakunnan pappi puhui, kanttori soitti ja siellä sai ottaa viinilasillisen. Kukaan ei ollut änkyräkännissä.

Kirsi Hämäläinen järjestäisi uusille paikkakuntalaisille tutustumistilaisuuden, jossa yhdessäolon lisäksi olisi ohjelmaa. Ali Kulhia muistutti, että uusien asukkaiden iltoja on järjestettykin Viialassa. Kulhian mukaan seurakunnan kannattaa verkostoitua ja osallistuminen muiden tahojen järjestämiin tilaisuuksiin kantaa hedelmää.

Vuori muuttaisi Riihimäelle

Pertti Nikkilän kysymykseen tulevan kirkkoherran asuinpaikasta, Ali Kulhia kertoi asuvansa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Viialassa ja isompien lasten muuttaneen jo pois kotoa.

– Ja Viialassa olen ajatellut jonkin verran asuakin, kun laitoin juuri aurinkopaneelit katolle.

Kirsi Hämäläinen kertoi muuttavansa 12-vuotiaan adoptiotyttärensä kanssa Akaaseen, jos tulee valituksi kirkkoherraksi. Hämäläinen on naimaton.

Olli-Matti Vuoren perheeseen kuuluu pappina työskentelevä vaimo sekä viisivuotias tytär. Vuoren mukaan hänelle asuinpaikka Akaan kirkkoherrana olisi Riihimäki.

– Yksi tekijä, miksi hain Akaaseen, on se että isä kuoli viime vuonna ja meiltä jäi Riihimäelle talo, jonka en suin surminkaan halua joutuvan ulkopuolisille. En sano, että koskaan en muuttaisi Akaaseen, mutta tässä hetkessä sanon suoraan, että luultavasti muuttaisin Riihimäelle äidin jaksamisenkin takia.

Kirkkoherraehdokkaiden kiertue jatkuu sunnuntaina 7.12. kello 18 Viialan seurakuntasalissa.

Ali Kulhia, Kirsi Hämäläinen ja Olli-Matti Vuori aloittivat vaalikiertueen torstaina Kylmäkosken kirkosta.
Ali Kulhia, Kirsi Hämäläinen ja Olli-Matti Vuori aloittivat vaalikiertueen torstaina Kylmäkosken kirkosta.

 

 

Tarjolla oikeudenmukaisia, avoimia ja kuuntelevia esimiehiä

Akaan seurakunnan kappalaisen Ali Kulhian mukaan kirkkoherran on seurakunnan työntekijöiden esimiehenä huolehdittava työntekijöistä, heidän motivaatiostaan sekä työkunnosta sekä johdettava oikeudenmukaisesti.

– Suurin osa seurakunnan rahoista kuluu henkilöstökuluihin. Sen takia työntekijöistä on pidettävä hyvää huolta. On ikävää, jos ihmiset eivät tee oikeita asioita tai töitä tehdään pahalla mielellä. Myös työkunnosta huolehtiminen on tärkeää. On kauhea katastrofi, jos ihminen poltetaan loppuun tai työtavat ovat väärät.

Omana heikkoutenaan Kulhia pitää tarpeettoman pitkiksi venyviä työpäiviä.

Kirsi Hämäläinen kuvailee esimiehenä olevansa avoin, oikeudenmukainen, määrätietoinen ja haluavansa saada työyhteisön tekemään yhdessä töitä.

– Olen toiminnan ihminen ja nopea. Minun pitää aina pysähtyä miettimään harkintaa ja huolellisuutta, mutta sitä olen oppinut, Hämäläinen arvioi heikkouksiaan.

OlliMatti Vuoren mukaan esimiehen on kuunneltava ja sanottava oma mielipiteensä.

– Pahinta alaiselle on, jos esimies ei sano mielipidettään asiasta. Esimiehenä minun oveni on auki ja minulle saa tulla puhumaan. Jos on eri mieltä, minut saa asettaa oikeaan käsitykseen, mutta toivon, että päätöstäni kunnioitetaan. Haluan keskustella ja ennen kaikkea pitää alaisten puolta.

Heikkoutenaan Vuori pitää nopeutta.

– Hyvin nopeasti mielestäni näen parhaat keinot toimia. Silloin pitäisi pysähtyä ja miettiä vielä toinenkin oksa.

Päätoimittaja Juha Kosonen pani ehdokkaat myös miettimään, mikä seurakunnissa mättää, kun työntekijät uupuvat ja esiintyy kiusaamista.

Kirsi Hämäläisen kehotti kiinnittämään huomiota vuorovaikutustaitoihin, puhumiseen ja kuuntelemiseen.

– On sanottu, että kirkon työntekijät ovat kuin lapsia tai iso perhe. Silloin voidaan unohtaa, että siellä ollaan töissä ja siellä on vastuullisia tehtäviä, joissa jokaisen mielipide on yhtä tärkeä.  Kiusaamiseen pitäisi jokaisen puuttua, missä tietysti esimiehellä on suuri vastuu. Jos esimies ei puutu kiusaamiseen, ovat alaiset tosi turvattomia.

Olli-Matti Vuoren mukaan ongelmat on käsiteltävä saman tien, selän takana ei saa puhua pahaa.

– Onko se niin, että kun seurakunnassa ollaan Jumalan perhettä, se jollain tavalla oikeuttaa olemaan muutakin kuin työyhteisö, jota koskevat normaalit työelämän normit ja lainsäädännöt, Vuori mietti.

Ali Kulhia toimii myös Akaan seurakunnan työsuojelupäällikkönä. Kulhia korosti työelämän pelisääntöjen koskevan myös seurakuntaa. Hän kehotti kirkon tehtäviin opiskelevia hankkimaan työkokemusta myös muualta kuin kirkon piiristä.

– Monet ovat ensin seurakuntanuoria, jotka opiskelevat kirkon ammattiin ja tulevat sitten seurakuntaan töihin. Silloin ollaan helposti vielä seurakuntanuoria, eikä olla oltu missään oikeassa työpaikassa, jossa on kovaa ja jossa tehdään hommia. Suosittelen kaikille ihmisille, jotka valmistuvat kirkon virkaan, käymään kokeilemassa raksalla tai satamassa, missä tehdään töitä eikä murista siitä, miten sain töitä tehtäväkseni.

Kirsi Hämäläinen sanoo esimiehenä olevansa avoin ja oikeudenmukainen.
Kirsi Hämäläinen sanoo esimiehenä olevansa avoin ja oikeudenmukainen.
Ali Kulhian mukaan kirkkoherran on pidettävä huolta alaisistaan ja heidän motivaatiostaan.
Ali Kulhian mukaan kirkkoherran on pidettävä huolta alaisistaan ja heidän motivaatiostaan.
Olli-Matti Vuori haluaa esimiehenä keskustella työntekijöiden kanssa ja pitää alaistensa puolta.
Olli-Matti Vuori haluaa esimiehenä keskustella työntekijöiden kanssa ja pitää alaistensa puolta.