Seurakunnan kiinteistöjen myynti asialistalle aikaisintaan ensi syksynä

Akaan kirkkoherra Sari Lindström arvioi, että seurakunnassa päästään todennäköisesti seuraavan kerran vuonna 2016 konkreettisesti miettimään, mitä kiinteistöjä seurakunta voisi myydä ja mihin hintaan. Koska samaan aikaan valmisteilla on laajamittainen seurakuntarakenneuudistus, voi hyvin olla, että Akaan seurakunnan omistamien kiinteistöjen myynnistä päättää käytännössä joku ihan muu eli uusi seurakuntayhtymä.

– Uudistuksen pääideana on, että hengellistä toimintaa järjestetään pienellä säteellä, mutta esimerkiksi kiinteistö- ja henkilöstöasioita hoidetaan isommissa yksiköissä, Akaan kirkkoherra Sari Lindström taustoittaa.

Lindströmin mukaan paineita seurakunnan kiinteistöjen myymiseksi olisi, sillä esimerkiksi siunauskappelin puolen miljoonan euron korjausremontti alkaa jo ensi syksynä.

Akaan seurakunnan kirkkoneuvosto nimesi kahden ja puolen vuoden takaisessa kokouksessaan työryhmän, jonka oli määrä suunnitella ja kehittää Akaan seurakunnan henkilöstö-, kiinteistö- ja taloushallintoa. Työryhmän toiminta alkoi toukokuussa vuonna 2012 ja päättyy tämän vuoden lopussa. Kehitystyöryhmän jäseniksi nimettiin Tuija Haavisto, Mika Pajasmaa, Juhani Salin ja Juha Vuorinen sekä kirkkoherra ja talouspäällikkö. Työryhmä on kokoontunut vuonna 2012 kaksi kertaa ja tänä vuonna kerran. Tämänvuotisessa kokouksessaan työryhmä laati luettelon kiinteistöistä, joiden myynti on työryhmän mukaan tarkoituksenmukaista ja perusteltua Akaan seurakunnan tulevan toiminnan ja kehittämisen kannalta.

Kirkkoneuvosto esitti kirkkovaltuustolle aiemmin tänä vuonna, että Akaan seurakunta ryhtyisi vielä tämän vuoden aikana myymään työryhmän esityksen mukaisesti Viialassa sijaitsevaa Kumpulan leirikeskusta, Viialan Pappilaa, Aseman seurakuntakotia sekä Viialassa sijaitsevaa, rakentamatonta tonttia. Neuvoston esitys oli, että talouspäällikkö valtuutettaisiin valitsemaan kiinteistönvälittäjä, jonka kanssa sovittaisiin kohteiden asettamisesta myyntiin. Kirkkovaltuusto esitti kuitenkin äänestyspäätöksellä, että asia palautetaan takaisin kirkkoneuvoston käsiteltäväksi. Kirkkoneuvosto ei ehdi enää kokoontua tämän vuoden aikana. Kirkkovaltuusto kokoontuu 15. joulukuuta.

Vastikään valittu uusi kirkkovaltuusto asettanee uuden kirkkoneuvoston heti kun seurakuntaan on valittu uusi kirkkoherra. Kirkkoherranvaali on ensi vuoden helmikuussa, ja ellei vaalista valiteta, uusi kirkkoherra aloittaa työnsä maaliskuussa vielä yhtä aikaa nykyisen kirkkoherran Sari Lindströmin kanssa.

– Sitten onkin jo pääsiäinen, joten hyvällä tuurilla voi olla, että myyntilistaa päästään käsittelemään ensi syksynä, Lindström arvioi.

Joka tapauksessa kirkkohallituskin sanoo vielä sanansa kiinteistöjen myyntihinnoista.

Akaan kirkkoneuvosto esitti aiemmin tänä vuonna, että seurakunta myisi Viialassa sijaistevan Kumpulan leirikeskuksen.
Akaan kirkkoneuvosto esitti aiemmin tänä vuonna, että seurakunta myisi muun muassa Kumpulan leirikeskuksen.