LeKi murskasi Akaa-Volleyn Hakkarissa

Lentopalloilun miesten 1-sarjan lohko 2:n kärkikamppailussa kohtasivat lauantaina 22. marraskuuta paikallisvastustajat Lempäälän Kisa ja Akaa-Volley. Kisa oli lauantaina tyly isäntä ja otti ansaitun 3–0 (25–18, 25–18, 25–21) voiton kuitaten näin aiemmin syksyllä Akaassa kokemansa tappion. Kisa jatkaa sarjakärjessä ja on askeleen muita lähempänä ylemmän jatkosarjan paikkaa.

Ottelutapahtumista ei juuri kehuttavaa akaalaisittain löytynyt. Tuntui, kuin pelaajien ajatukset olisivat olleet aivan jossain muualla. Vastaanottopeli oli hapuilevaa ja hermostunutta, hyökkäykset tehottomia, torjuntapisteitä saatiin koko ottelussa yhteensä vain 4 ja syöttövirheitä tehtiin iso kasa. LeKin ei siis tarvinnut ihmeitä esittää, että se sai täydet kolme pinnaa ottelusta kuitattua.

– LeKi kuritti meitä meidän omilla aseilla, kovalla syötöllä ja hyvällä torjunta-puolustuspelaamisella. Tänään meidän olisi pitänyt saada Kisan vastaanotto syötöllä rikki, varsinkin kun Tommi Roininen on sairastuvalla. Siihen ei kuitenkaan pystytty, oltiin koko joukkue käsijarru päällä kolmatta erää lukuun ottamatta. Adjeten poissaolo näkyi luonnollisesti hyökkäys- ja torjuntapelaamisessa, mutta ei sen olisi pitänyt kaikkeen tekemiseen heijastua, analysoi pelitapahtumia Akaan joukkueenjohtaja Erkki Tuomi.

– No, ensi viikolla taas nöyränä harjoitussalille ja lauantaina Mikkelin kaatoon kotisalissa, jatkoi Tuomi.

Miehiä sairastuvalla

Lauantain ottelussa molemmilta joukkueilta puuttui siis tärkeät syömähampaat. Akaan puolelta Adjete Agnithey oli sairastuvalla revähdyksen vuoksi. Mies joutuu huilaamaan näillä näkymin jouluun asti. LeKin puolelta entinen maajoukkuemies Tommi Roininen loukkasi polvensa ja leikkaussali sekä kuuden kuukauden sairasloma odottaa häntä. Marginaalit ovat siis edelleen pienet sarjan kärkipäässä, ja yhden pelaajan loukkaantuminen voi horjuttaa koko joukkuetta.

Sarja jatkuu Akaa-Volleyn osalta tulevana lauantaina Monarilla. Vastustajaksi saapuu Mikkelin Passarit. Molemmat joukkueet on pakkovoiton edessä, mikäli ylempään jatkosarjaan pääsyä mielivät. Ottelu alkaa kello 16.