Bakels Birdland palasi voittajana

Harri Koivunen on ajanut yhtä vaille kaikki Bakels Birdlandin kilpailut. Viimeisin voitto tuli tiistaina Teivosta.
Harri Koivunen on ajanut yhtä vaille kaikki Bakels Birdlandin kilpailut. Viimeisin voitto tuli tiistaina Teivosta.

Akaalaisen Tallipaakari Oy:n omistama nelivuotias lämminveriravuri Bakels Birdland päätti kaksi ja puoli kuukautta kestäneen kilpailutaukonsa tiistaina Teivon raveissa. Pine Chipin ja Will Racing Ladyn poika oli heti terävä. Valmentaja Harri Koivunen ajoi oriin voittajaksi kilometriajalla 16,6a. Valjakko oli aivan omalla sekuntiluvullaan.

Edellisen voittonsa Bakels Birdland ravasi huhtikuun alussa. Silloin ori sai valmiiksi ällistyttävän seitsemän voiton putkensa. Ori on kilpaillut voitokkaasti, sillä 21 kilpailusta ykkösiä on 11 eli yli puolet. Juostua rahaa on nyt reippaat 16 000 euroa.

Hevosen omistusoikeudet on vuokrannut Akaan Viialassa lammastilaa pitävä pappi Jarmo Latvanen. Oriin on kasvattanut Birdland Team, joka on kasvattanut kaikkiaan 72 lämminveristä. Niistä mittavimmat saavutukset on Willy Birdlandilla, joka juoksi omistajalleen yli 109 000 euroa. Hyville ansioille ovat ehtineet myös Born In Birdland – 64 900 euroa – ja Baby Baker 53 200 euroa.