Sotaveteraanien rivit harvenevat

Valkeakosken–Sääksmäen sotaveteraanien puheenjohtaja Aulis Saarinen (oik.) vastaanotti vihtahuutokaupan tuottoshekin tarttislaisilta Kaisa Tiaiselta ja Pekka Hovilalta.
Valkeakosken–Sääksmäen sotaveteraanien puheenjohtaja Aulis Saarinen (oik.) vastaanotti vihtahuutokaupan tuottoshekin tarttislaisilta Kaisa Tiaiselta ja Pekka Hovilalta.

Viime tiistaina sai Valkeakosken–Sääksmäen sotaveteraanit ry jo 20. kerran vastaanottaa tarttistorilaisten järjestämien Vihtavestivaalien vihtojen huutokaupan tuoton lisättynä tarttistorilaisten vastaavalla summalla, jotka yhteensä olivat 330 euroa.

Lahjoituksen vastaanotti yhdistyksen puheenjohtaja Aulis Saarinen ja sen luovuttivat tarttislaiset Kaisa Tiainen ja Pekka Hovila.

Aulis Saarisen mukaan yhdistyksessä on tällä hetkellä vajaat sata veteraanitunnuksen omaavaa jäsentä.

– Kuluneen vuoden aikana heitä on poistunut joukostamme toistakymmentä ja elossa olevien keski-ikä on jo yli 90 vuotta. Aikaisemmin olemme järjestäneet tuki- ja avustusrahoilla sotaveteraaneille virkistyspäivän. Kuluneena vuonna heitä oli virkistyspäivässä mukana vain 12. Veteraanit eivät enää jaksa tai heillä ei muuten ole mahdollisuutta lähteä mukaan, joten olemme päättäneet tästä lähtien tukea jäsenistöä avustamalla heitä lääkekuluissa sekä silmälasien, kuulolaitteiden ja moottorisänkyjen hankinnassa.

Saarinen totesi myös, että monella hämäläisellä paikkakunnalla sotaveteraaniyhdistys on jo lopettanut toimintansa. Sotaveteraanit eivät itse enää jaksa olla mukana keräystoiminnassa eikä vapaaehtoisia löydy kuten ennen.

– Uskoisin, että meillekin noin viiden vuoden kuluttua tulee eteen se, että yhdistys muuttuu perinneyhdistykseksi. Meillä on tosin ollut monia muita yhdistyksiä parempi tilanne, koska meillä on ollut käytettävissämme myös kohtuullisen suuri testamenttilahjoitus. Mutta nekin rahat ovat vähitellen loppumassa.

48vihtatuotto 2