Eira Koskisen mukaan Rasin koulu puhdistettiin hyvin ja annettujen ohjeiden mukaisesti

Siivoojat puolustavat työnsä jälkeä

Sisäilmaongelmasta kärsineen Rasin koulun puurakennuksen siivous aloitettiin opettajienhuoneesta, josta jatkettiin syysloman aikana muihin tiloihin.

Sisäilmaongelmasta kärsivän Rasin koulun puurakennuksen siivous aloitettiin opettajienhuoneesta, josta jatkettiin syysloman aikana muihin tiloihin.

Akaan Seudussa 29.10. kerrottiin, että sisäilmaongelmasta kärsivällä Rasin koululla tehtiin syysloman aikana korjauksia, joiden jälkeen koko koulu siivottiin. Koululta oppilaiden vanhemmille lähetetyn viestin mukaan kaikkia pulpetteja ei ilmeisesti ollutkaan pyyhitty, vaikka ne oli sitä varten tyhjennetty.

Akaan kaupungin ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Eira Koskinen on sitä mieltä, että siivous hoidettiin sovitusti ja ohjeiden mukaan.

– Se on tehty kaupungin omina töinä, ja meillä on siihen ohjeet, jotka on laadittu lyhennettynä työterveyslaitoksen ohjeista. Aivan tasan tarkkaan kaikki pulpetit oli pyyhitty. Siivoustyönohjaaja tarkasti sen ja raportoi minulle suullisesti, Koskinen sanoo.

Hänen mukaansa Akaan kaupungilla on eri työpisteistä koottu kuuden ammattilaisen ryhmä, joka on siivoustyönohjaajan johdolla tehnyt siivouksia monilla sisäilmaongelmaisilla kouluilla korjausten jälkeen. Koskinen kertoo, että viime viikon keskiviikkona sama ryhmä oli Pappilan koulun asuntolassa.

– Osassa olen käynyt itse tarkastamassa työt, ja kun esimerkiksi Arvo Ylpön koulun Kätevää alettiin siivota, olin siellä aloituksessa ja kävimme tilanteen läpi. Olemme käyneet näistä koulutuksessa jo takavuosina ja keskustelleet kosteiden tilojen osalta asiantuntijoiden kanssa, Eira Koskinen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?