Akaa-Volley Loimaan Jankon rinnalle lohkokärkeen

Akaa-Volley otti makean revanssin Loimaan Jankosta lentopallon ykkössarjassa sunnuntaina. Lokakuun alussa Akaan mannekiinit vielä hakivat kuvioitaan, mutta marraskuun hämärässä ne alkavat loksahdella paikalleen.

Akaa-Volley nousi Jankon rinnalle kakkoslohkon kärkeen Loimaan Hirvihovissa käydyn taistelun jälkeen numeroin 1–3 (17–25, 25–18, 23–25, 16–25).

Ensimmäisessä erässä Jankko pysyi kyydissä kymmenkunta minuuttia. Vähitellen Akaa-Volleyn tulivoima verkolla tuli näkyviin. Dimitri Borichev, Adjete Agnithey, Joni Mikkonen ja Jimmy Hernandez tykittivät jokainen vuorollaan vastustamattomasti.

Erätauon jälkeen osat vaihtuivat. Loimaalaisten voittoon päättynyt koitos oli kokeneen Ismo Moilasen näytöstä. Hakkurin hyökkäykset onnistuivat kerta toisensa jälkeen ja kovat hyppysyötöt söivät Akaa-Volleyn tehoja.

Kolmas erä alkoi Akaa-Volleyn murskaavan tehokkaalla torjunnalla. Verkolla kunnostautuivat Lauri Kurki, Adjete Agnithey ja Dimitri Borichev. Nopeasti Jankko jäi viiden pisteen päähän ja pitkään näytti siltä, että erä oli niin sanotusti taputeltu.

Jankon parhaana palkittu Jukka Vehviläinen oli kuitenkin eri mieltä. Vehviläisen syöttövuorolla kotijoukkue nousi lähes tasoihin.

Ratkaisun tuoneessa neljännessä erässä Jankko sortui omiin virheisiin eikä kyennyt tarjoamaan kunnon vastusta. Etenkin verkolla Akaa-Volley oli pykälää parempi. Ottelun viimeinen piste tuli sekin kotijoukkueen torjuttua pallon rajoista yli.

– Onneksi Mikkosen Joni liittyi joukkueeseemme. Nyt meillä on paljon eri vaihtoehtoja kokoonpanossa. Se vaikeuttaa vastustajan pelinrakentelua, analysoi akaalaisten parhaana palkittu Agnithey pelin jälkeen.

– Tänään meillä toimi hyvin sekä syöttöpeli että erityisesti torjunta. Ja minusta tuntuu, että puolustaminenkin on nyt varmempaa kuin kauden alussa. Jokainen tietää paikkansa.

Akaa-Volley otti pelissä kaikkiaan 16 torjuntapistettä, joista lähes puolet kirjattiin togolaisen Agnitheyn sarakkeeseen. Ei ihme, että vastustajien miehelle antama lempinimi on Air Togo.

Seuraavan kerran Akaa-Volley pääsee testaamaan torjuntojaan Jyväskylän Hukia vastaan.  Keskisuomalaiset saapuvat Monarille 16.11. ja pilli soi kello 16.

Harri Mattila

 

Lohkokärjessä olleen Loimaan Jankon kohtaaminen nosti Akaa-Volleyn latauksen korkealle ja se näkyi etenkin tuuletuksissa. Voitettua pistettä juhlivat vasemmalta lukien Matti Ollikainen, Hasse Mattila, Adjete Agnithey, Jimmy Hernandez ja Dimitri Borichev.
Lohkokärjessä olleen Loimaan Jankon kohtaaminen nosti Akaa-Volleyn latauksen korkealle ja se näkyi etenkin tuuletuksissa. Voitettua pistettä juhlivat vasemmalta lukien Matti Ollikainen, Hasse Mattila, Adjete Agnithey, Jimmy Hernandez ja Dimitri Borichev.