Vuoden 2014 Häme-teko haussa

Hämeen Heimoliitto palkitsee vuosittain aktiivisia toimijoita Häme-teko-palkinnolla ja kunniakirjoilla. Häme-teko-palkinto voidaan myöntää joko yksityiselle henkilölle tai yhteisölle hämäläisyyden eli kotiseututyön, kulttuurin tai kulttuurimaiseman hyväksi tehdystä työstä.

Häme-teko voi olla tapahtuma tai näytelmä, talkootempaus, kulttuurimaiseman hyväksi tehty työ, historiallisesti merkittävän rakennuksen kunnostaminen, jokin muu hämäläisen perinteen vaaliminen tai aiheesta kertova julkaisu.

Aiempina vuosina Häme-teko on myönnetty muun muassa Kosken VPK:lle Hämeenkoskella, Rautajärven kyläteatterille Luopioisissa, kirjalle Aarteita museoiden kätköistä, Tammelan Hakkapeliittatapahtumalle, Pellavatupa Joen torpalle Asikkalassa, Hausjärvi-Seuralle sekä Hollolan kotiseutuyhdistykselle.

Esityksiä Häme-teko 2014 -palkinnon saajaksi otetaan vastaan Hämeen Heimoliiton toimistolla. Kirjalliset vapaamuotoiset ehdotukset tulee toimittaa 25.11. mennessä osoitteeseen Linnankatu 1, 13100 Hämeenlinna tai sähköpostitse toimisto@hameenheimoliitto.fi.

Esityksen mukaan tulee laittaa esityksen tekijän sekä palkittavaksi ehdotetun yhteystiedot. Lisätietoja kotisivuilta www.hameenheimoliitto.fi.

Hämeen Heimoliiton hallitus valitsee palkinnon saajan joulukuun kokouksessaan. Palkittaville ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse/kirjeitse.

Hämeen Heimoliitto toimii historiallisen Hämeen maakunnan alueella. Nykyisin tuo alue muodostuu suurimmaksi osaksi Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnista.