Punaisten mattojen huumaa Toijalassa

Varmiolan kahvilan yrittäjä Nina Weltzien (vas.) ja Vaateliike Huuskan yrittäjä Maria Valtonen ovat toteuttamassa ensimmäistä Punaisen maton huumaa Akaassa. Päivään osallistuvat yritykset tunnistaa punaisesta matosta liikkeen edustalla.
Varmiolan kahvilan yrittäjä Nina Weltzien (vas.) ja Vaateliike Huuskan yrittäjä Maria Valtonen ovat toteuttamassa ensimmäistä Punaisen maton huumaa Akaassa. Päivään osallistuvat yritykset tunnistaa punaisesta matosta liikkeen edustalla.

Joukko toijalalaisia liikkeitä tekee tuotteitaan ja palveluitaan tunnetuksi torstaina 6. marraskuuta järjestämällä

Punaisen maton huumaa -päivän. Tapahtumaan osallistuvat liikkeet tunnistaa sisäänkäyntien edessä olevista punaisista matoista sekä lyhtyrivistöistä. Päivään osallistuu noin 20 yritystä, joista valtaosa sijaitsee Toijalan keskustassa.  Osa liikkeistä pitää ovensa auki kello 20:een asti.

– Päivän ajatuksena on saada toijalalaiset yritykset näkyviin ja asiakkaat huomaamaan, ettei täältä tarvitse lähteä mihinkään. Yritykset voivat yhdistää päivään tarjouksia ja mitä kukakin haluaa. Jokainen voi ajatella, että tämä on minun yritykseni päivä, mitä minulla on täällä ja miten saisin asiakkaat tulemaan juuri tänne, kuvailee tapahtuman puuhanaisiin kuuluva Vaateliike Huuskan yrittäjä Maria Valtonen.

Valtosen mukaan jatkossa teemapäivän voi laajentaa koko Akaan alueelle.

– Tämä tapahtuma lähti liikkeelle ajatuksesta pitää pienimuotoinen asiakasilta, minkä takia tapahtuma on keskittynyt nyt Toijalan keskustaan, mutta ilman muuta tästä voi luoda koko Akaata koskevan päivän. Kylmäkosken ja Viialan yrittäjät ovat olleet asiasta kiinnostuneita.

Punaisen maton huuma huipentuu kello 18 Varmiolan kahvilassa pidettävään muotinäytökseen.

– Kyseessä ei ole välttämättä perinteinen muotinäytös, jossa on esillä vaatetus, kampaukset ja meikki. Tarkoitus on esitellä muitakin akaalaisia yrityksiä eri aloilta, muun muassa Toijalan Rakennustarvike on mukana omalla performanssillaan, Maria Valtonen kertoo.

Valtonen toivoo yrittäjien yhteistyön houkuttelevan paitsi asiakkaita myös saavan uusien yritysten kiinnostumaan Toijalan keskustasta. Punaisen maton huumasta on suunniteltu kaksi kertaa vuodessa pidettävää tempausta. Seuraavan kerran päivää on tarkoitus viettää huhtikuun toisella viikolla.

45punainenmatto1