Viialan MLL:n perhekahvila pääsee nuorisotilaan

Tilanpuutteen vuoksi tämän syksyn tauolla ollut MLL:n Viialan yhdistyksen perhekahvila aloittaa Viialan nuorisokeskuksen tiloissa tammikuussa. Viialan MLL:n puheenjohtaja Anu Säynäjäkankaan mukaan jatkoa arvioidaan kevään kokeilun perusteella.

– Kevään aikana katsomme, ovatko tilat sopivat pienille lapsille. Emme ole vielä miettineet muuta kuin että hyvä, kun saamme aloitettua jostain.

Kaupungin omistama Viialan nuorisotila sijaitsee Keskuskadulla entisen kunnantalon eli Wiiala-talon toisessa kerroksessa. Suunnitelmien mukaan MLL:n perhekahvila toimii tiloissa kerran viikossa aamupäivisin, jolloin tiloissa ei ole muuta toimintaa. Nuorisotoimen käytössä tilat ovat iltapäivisin ja iltaisin.

Viialan MLL:n puheenjohtajan mukaan paikan etuja ovat keskeinen sijainti sekä remontoidut tilat.

– Paikalle on helppo päästä vaikka kävellen lasten kanssa ja tilat sopivat kahvilatoimintaan, kun käytössä on keittiö.

Puheenjohtaja arvelee, että portaatkaan eivät ole ylivoimainen este toiminnalle, jos tilat ovat muuten toimivat.

Viialan MLL:n perhekahvila toimi viimeksi Viialan Sampolassa. Puheenjohtajan mukaan vuokrakulut sekä sovittelu Sampolan muun päiväkäytön kanssa vaikuttivat tiloista luopumiseen. Säynäjäkangas näkee päivisin käyttämättä olevan nuorisotilan hyödyntämisen kaikin puolin järkevänä.

Säynäjäkankaan mukaan nuorisotila ei mahdollista samanlaisia liikunnallisia tuokioita kuin Sampolan iso sali, mutta jatkossakin perhekahvilassa voidaan ainakin leipoa, askarrella ja pitää pienimuotoista muskaria.

Puheenjohtajan mukaan perhekahvilan paikaksi ei ollut muita varteenotettavia vaihtoehtoja.

– Joku yksityinen tarjous tuli, mutta paikka sijaitsi kauempana ja vuokrakulut olisivat saattaneet olla isot. Liiketilojahan kyllä olisi, mutta hinnat ovat niin suuria, ettemme pysty ottamaan sellaisia.

Viialan MLL:n tulevaan toimintaan kuuluu myös Viialan joulunavauksen järjestäminen. Joulunavausta vietetään sunnuntaina 30.11. Viialan työväentalolla. Puheenjohtaja Anu Säynäjäkangas kertoo, että tapahtuman järjestämiseen on löytynyt mukavasti yhteistyötahoja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?