6 C otti uuden ”koulun” haltuun kahdessa päivässä

 

Arvo Ylpön koulun 6C luokka pääsi muuttamaan monarille maanantaina. Sekä oppilaat että luokanopettaja Hannamari Sjöberg (kesk. tak.) odottavat luokkansa seinälle vielä syksyistä maisematapettia.
Arvo Ylpön koulun 6C luokka pääsi muuttamaan monarille maanantaina. Sekä oppilaat että luokanopettaja Hannamari Sjöberg (kesk. tak.) odottavat luokkansa seinälle vielä syksyistä maisematapettia.

Arvo Ylpön koulun 6 C luokka on käynyt koulua Monitoimihalliin rakennetussa luokassa kahden päivän ajan. Tiistaina keskipäivällä alakerran luokkatila näyttää tavalliselta luokkahuoneelta valkotauluineen ja videotykkeineen, vaikka opettajan valitsemaa syksyistä maisematapettia ja säilytyskalusteita vielä odotetaankin. Käytävilläkin tehdään vielä ahkerasti maalaus- ja muita viimeistelytöitä, ja sisällä luokassa on päntätty täyttä häkää jo muun muassa englantia.

6C-luokkalaisen Nina Anttilan mielestä siirtyminen Arvon Ylpön koulun päärakennuksesta monarille on kivaa vaihtelua, vaikka luokkatilan lattia saa moitteita luistamattomuudestaan.

– Tänne on kehotettu tuomaan sisäjalkineet, luokanopettaja Hannamari Sjöberg kertoo.

– Ruoka on tosi hyvää, ja ruokailu on helppoa, koska ei ole koko ajan ruuhkaa, Jyri Kalliainen kehuu.

Emma Niemisen mukaan on kivaa vaihtelua, kun ruokailun lisäksi esimerkiksi saksan tunnit pidetään vieressä sijaitsevalla Toijalan Yhteiskoululla.

Monella luokan oppilaalla on kavereita Yhteiskoululla, ja opettajan tehtäväksi jää huolehtia siitä, etteivät kaverussuhteet häiritse esimerkiksi ruokailun sujumista tai muuta koulunkäyntiä.

Samu Jantunen puolestaan kehuu monarin pihan lähiliikuntapaikan kuntolaitteita hauskaksi.

– Paljon parempi piha kuin omalla koululla, luokassa ylistetään.

Myös monarin iso sali on ilon aihe, ja muutenkin arviot uudesta ”koulusta” ovat valoisia. Joillakin oppilailla koulumatka piteni, joillakin lyheni, eikä siitäkään ole tarpeen sen enempää jaaritella.

– Aika valoisahan tämä tila on, Emmi Lindstedt toteaa vaikka alakerran luokkahuoneesta puuttuu ikkuna ulkomaailmaan.