Palo-osastoivat ikkunat ja hätäpoistumistiet nostivat budjettia

Oppilaat pääsevät monarin väistötiloihin ensi viikolla

Toijalan Monitoimihallin pihalla ulkoilevat koululaiset odottivat tiistaina jo ansaittuja syyslomapäivään, mutta liikuntahallin sisällä paiskitaan töitä vielä tulevana viikonloppunakin. Entiseen squashhalliin valmistuvien luokkatilojen oli alun perin määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä, mutta nyt takarajaksi on asetettu ensi viikon maanantai. Kiirettä pitää, sillä tekemättömien töiden lista on pitkä, mutta Akaan vs. kiinteistöpäällikkö Juha Jalonen uskoo töiden valmistuvan ajallaan.

– Oppilaat voivat siirtyä tänne ensi viikolla, vaikka kyllä ainakin maanantai voidaan laskea sellaiseksi hulabaloo-muutto- ja siivouspäiväksi, Jalonen laskeskelee.

Väistötilojen remontti aloitettiin lukuvuoden alussa, ja Jalosen mukaan haasteita ovat aiheuttaneet lähinnä vain palo-osastoivien ikkunoiden pitkät toimitusajat. Hätäpoistumisikkunoiden puhkaiseminen yläkerran luokkatilojen takaseinään sekä paloturvallisten ovien ja ikkunoiden hankkiminen on nostanut myös kaupungin alun perin asettamaa 60 000 euron budjettia noin 20 000 eurolla.

– Nyt summa on vähän hakusessa, mutta uskoisin, että kustannukset jäävät alle tuon 80 000 euron, toiselta työmaalta Monitoimihallille koukannut Jalonen selvittää.

Sen sijaan mitään ongelmia tai yllätyksiä ei Juha Jalosen tai muutosurakasta vastaavan Heikki Saarisen mukaan ole urakan aikana ilmennyt.

– Tässä ei ole tullut esiin yhtään rakenteellista ongelmaa. Toriparlamentit tuntuvat tietävän paremmin ja käyvät täällä meitäkin neuvomassa, mutta ainoat yllätykset urakassa ovat johtuneet paloturvallisuusmääräyksistä, Heikki Saarinen painottaa.

Maisematapetit seinille

Monitoimihalliin valmistuvaan neljään luokkatilaan siirtyy sekä Arvo Ylpön koulun kuudesluokkalaisia että mahdollisesti myös Pappilan koulun oppilaita.

Sitä ennen seinät on vielä maalattava ja lämpöpatterit asennettava takaisin paikoilleen. Lattiamaton asentajaa ja lukkoseppää odotetaan paikalle tänään keskiviikkona, putkimiestä ja kaupungin varastoista esiin kaivettavia käsienpesualtaita torstaina. Sähkömiehet asensivat tiistaina paikalleen valaisimia ja muutostöistä vastaavat Heikki Saarinen ja Pekka Meriläinen urakoivat akustiikkalevyjen kimpussa.

– Jokaisen luokkatilan seinälle tulee luontoaiheinen maisematapetti, Juha Jalonen kertoo.

Pekka Merikäinen ja Heikki Saarinen asensivat alakerran luokkahuoneen akustiikkalevyjä kattoon tiistaina.

Pekka Meriläinen ja Heikki Saarinen asensivat alakerran luokkahuoneen akustiikkalevyjä kattoon tiistaina.

Squashhallin muuttamisesta koulun käyttöön on vastannut Heikki Saarinen. Hänen mukaansa urakan aikana ei ole tullut esiin kiinteistöön liittyviä ongelmia.

Squashhallin muuttamisesta koulun käyttöön on vastannut Heikki Saarinen. Hänen mukaansa urakan aikana ei ole tullut esiin kiinteistöön liittyviä ongelmia.

Yläkerran luokkatilasta on puhkaistu ikkunoita käytävälle. Palo-ovien ja -ikkunoiden pitkä toimitusaika viivästytti remonttia.

Yläkerran luokkatilasta on puhkaistu ikkunoita käytävälle. Palo-ovien ja -ikkunoiden pitkä toimitusaika viivästytti remontti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?