Elina Vettenranta Majataloillan vieraana

43Majataloilta Elina Vettenranta
Elina Vettenranta.

Entisten nuorten Majataloiltaa vietetään taas Viialan kirkolla sunnuntaina 19.10. kello 17.  Illan teema on Ensin tulee rakkaus. Musiikkivieraaksi saapuu monilta lavoilta tuttu esiintyjä, tamperelainen Elina Vettenranta.

Vettenrannan läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen oli Seinäjoen Tangomarkkinat vuonna 2006. Siellä hänet kruunattiin tangokuningattareksi. Laulamisen Vettenranta kertoo löytäneensä oikeasti 2000-luvun alussa. Nuorena ahkerasti nuoriso-orkesterissa musisoinut nainen oli jättänyt musiikin taka-alalle opiskellessaan vaatesuunnittelijaksi.

Elina Vettenranta avioitui muusikkomiehensä Timon kanssa ja heille syntyi kaksi poikaa. Lasten syntymisen jälkeen musiikki alkoi uudestaan tulla mukaan Elinan elämään.

Laulamisesta tuli intohimo, joka vei mennessään. Aikoinaan tuoretta tangokuningatarta kiiteltiinkin juuri laulamisen helppoudesta ja äänen oikeasta tekniikasta. Kuningatarvuoden aikana Elina myös kertoi lehdistölle rohkeasti kristillisestä vakaumuksestaan. Muutamat vuodet viihdebisneksessä saivat kristityn laulajan tekemään pesäeron tanssilavakulttuuriin.

Nykyään Elinan Vettenranta on pidetty esiintyjä kirkoissa ja konserttisaleissa. Hänen musiikkinsa koostuu hengellisistä lauluista, moderneista laulukappaleista. Viialan kirkkoon Elina saapuu yhdessä säestäjänsä kanssa.

Lähimmäisen rakkaudesta alustaa tällä kertaa Majatalon oma paimen, Akaan seurakunnan kappalainen Ali Kulhia. Majatalon houseband säestää yhteislauluja, ja illassa on myös seurakuntalaisen puheenvuoro. Mukana on myös Akaan seurakunnan pastori Mari Pakkanen.

Majataloillan yhteydessä on lapsille pyhäkoulu ja lastenhoito 2-vuotiaasta alkaen sekä 10–14-vuotiaille varhaisnuorten Backstage-klubi. Majataloillassa on luvassa suolaista tarjoilua.

 

Juha Heinonen