Diivat aloittaa Viialan teatterin kauden

Diivat-näytelmässä nähdään muun muassa Jukka Peräkivi (vas.), Paul Brown  ja Tanja Raitio. Kuva: Arto Mantela.

Diivat-näytelmässä nähdään muun muassa Jukka Peräkivi (vas.), Paul Brown ja Tanja Raitio. Kuva: Arto Mantela.

Viialan teatterin tulevalla kaudella on luvassa niin hersyvää komediaa kuin suomalaista klassikkoa perheen pienimpiä unohtamatta. Marraskuussa ensi-iltaan tulee Ken Ludvigin Diivat. Epäonniset Shakespeare-näyttelijät Jack Gable (Paul Brown) ja Leo Clark (Jukka Peräkivi) ovat kipeästi rahan tarpeessa. Ainutkertaisen tilaisuuden osuessa kohdalle ei keinoja sovi kaihtaa, ja pian miehillä onkin edessään elämänsä kiperin roolisuoritus.

Huijaus mutkistuu entisestään, kun ”Maxin” ja ”Stephin” hemaiseva Meg-serkku (Tanja Raitio) sekoittaa Leon pään. Megin ja epäluuloisen pastori Wooleyn (Raimo Nurminen) häät lähestyvät kuitenkin kovaa vauhtia ja lopulta vaakakupissa painaa muukin kuin perintörahat.

Kaiken lisäksi pastorilla on epäilyksensä sankarien suhteen, ja Florence-tätikin (Hanna Koppanen) osoittautuu yllättävän sitkeähenkiseksi. Kommellusten ja yhteensattumien summa huipentuu juuri ennen loppiaisaaton esitystä vauhdikkaassa shakespearelaisessa hengessä.

Luvassa on nasevaa sanailua, täpäriä tilanteita ja raikasta huumoria Piukat paikat -elokuvan tyyliin.

Näyttämöllä nähdään lisäksi muun muassa Petja Kopperoinen, Susanna Nieminen, Janne Petäjä ja Laura Mäenpää. Näytelmän ohjaa Arto Mantela.

Helmikuussa 2015 ensi-illassa Viialan teatterilla nähdään Meidän herramme muurahaisia. Aapelin kirjoittama teksti on riemunkirjava kokoelma pikkukaupunkilaisten elämänkuvioita ja kohtaloita sodan jälkeiseltä ajalta. Suomi tarpoi vielä puutteessa ja köyhyydessä ja hyvinvointi oli kaukainen utopia, tai sen saavuttivat suhteellisen harvat.

Aapelin kokoelmaan mahtuu rikkaita ja vähemmän rikkaita, menestyneitä ja epäonnen sotureita, arjen puurtajia ja taiteen ylemmissä kukkaistarhoissa piipahtaneita. Nuorimmat ovat pikkulapsia ja vanhimmat ehtoopuolelle ehtineitä. Kaikkia heitä Aapeli kuvaa rakastettavan hellästi, mutta samalla kirpeän huumorin kautta. Kuitenkin päällimmäisenä lankana kulkee syvä myötätunto ja rakkaus hahmoja kohtaan.

Esittäjäryhmässä on mukana vanhoja tutuja, mutta myös Viialassa ihan uusia kasvoja. Näytelmän dramatisointi ja ohjaus ovat Kaarina Perolan. Mukana on myös Ulla Heiskasen ja Kaarina Perolan kokoamaa aikakauden ja muutakin musiikkia elävänä sekä nauhalta.

Keväällä 2015 Viialan teatterilla on luvassa  elämyksiä perheen pienimmille ja koko perheelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?