Akaa-Volleyn sarja-avauksessa käynnistymisvaikeuksia

Parivaljakko Ismo Moilanen (lyömässä palloa) ja Jukka Vehviläinen (varmistamassa) olivat Jankon kantava voima Akaa-Volleyn kaadossa. Hurrikaanipaidassa hankittu kova kokemus näkyi miesten otteissa. Akaa-Volleyn torjuntaa rakentavat Matti Ollikainen ja Adjete Agnithey. Kolmas msutapaitainen kuvassa on Jankon passari Jaakko Haltia. Kuva: Harri Mattila.
Parivaljakko Ismo Moilanen (lyömässä palloa) ja Jukka Vehviläinen (varmistamassa) olivat Jankon kantava voima Akaa-Volleyn kaadossa. Hurrikaanipaidassa hankittu kova kokemus näkyi miesten otteissa. Akaa-Volleyn torjuntaa rakentavat Matti Ollikainen ja Adjete Agnithey. Kolmas mustapaitainen kuvassa on Jankon passari Akseli Haltia. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn lentopallomiesten 1-sarjakausi alkoi lauantaina 4.10. kotiottelulla Toijalan monitoimihallilla Loimaan Jankkoa vastaan. Vaikka vastus oli torstaiseen Suomen cup -avaukseen verrattuna aivan eri luokkaa, kotijoukkueen peli yskähtäli samaan malliin eikä lähtenyt rullaamaan kuin hetkittäin. Jankko vei ansaitusti täydet sarjapisteet Loimaalle 0-3 (18-25, 22-25, 23-25) -lukemin.

Ensimmäisen erän alkupuolisko oli täysin kotijoukkueen hallinnassa, ja ottelua johdettiin viidentoista pisteen tuntumaan. Jankko sai kuitenkin pelinsä käyntiin ja vei loppuerän suvereenisti.

Toisen erän alussa Jankko karkasi jo viiden pisteen johtoon, mutta kotijoukkue kiri tasatilanteeseen 12-12. Hyvä ote ei kuitenkaan kotijoukkueella pitänyt loppuun asti, vaan Loimaa vei toisenkin erän nimiinsä.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannen erän alku vaikutti siltä, että Akaa-Volley kääntäisi ottelun kurssin. Akaan miehistö meni muutaman pisteen johtoon, ja peli-ilme vaikutti hyvältä. Mutta niin vain tuli Loimaa rinnalle ja meni ohi. Erän loppumetreillä kotijoukkue pääsi pariinkin otteeseen rinnalle ja pisteen päähän mutta ei ohi. Jankko oli lauantaina parempi joka osa-alueella. Loimaalaiset puolustivat rauhallisemmin ja olivat selvästi tehokkaampia hyökkäyksissä.

Loimaalaisten onnistujia oli koko joukkue, mutta erityisesti yleispelaajat Johannes Laine ja Henry Kartano sekä hakkuri Ismo Moilanen olivat tehokkaalla päällä. Toisaalta kotijoukkueen torjujat päästivät hyökkäyksiä läpi välillä hieman käsittämättömistäkin paikoista ja puolustuspäässä pallot kimpoilivat käsistä seinille kerta toisensa jälkeen.

Pientä tarkkuutta lisää joka osa-alueelle tarvitaan, jotta Akaa-Volleyn tulevat sarjapelit kääntyvät voitoiksi. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna vierasottelulla HuKi Jyväskylää vastaan. Seuraava kotipeli on torstai-illan myöhäisottelu Lempäälän Kisaa vastaan monitoimihallilla 16.10. kello 19.30.