Ruskakuoro juhlii

Ruskakuoro on laulanut Heikki Ali-Löytyn (vas.) johdolla jo 30 vuotta.
Ruskakuoro on laulanut Heikki Ali-Löytyn (vas.) johdolla jo 30 vuotta.

Ensi sunnuntaina 5.10. kello 13 on Viialan kirkossa konsertti, jossa Akaan seurakunnan Ruskakuoro juhlii 30-vuotista toimintaansa. Ruskakuoron toiminta alkoi vuoden 1984 alusta, kun Heikki Ali-Löytty tuli Viialan seurakunnan kanttoriksi. Jo toiminnassa olleen Viialan kirkkokuoron lisäksi oli tarve eläkeikäisten kuorolle.

Kuoro on toiminut siitä lähtien innokkaasti ja rikastuttanut monin tavoin seurakunnan musiikkielämää. Kuorossa on tällä hetkellä 12 laulajaa, ja laulut ovat kaksi- tai kolmiäänisiä. Kuorossa on vuosien varrella laulanut kaikkiaan noin 50 laulajaa. Kuoro on myös osallistunut valtakunnallisiin kirkkomusiikkijuhliin Joensuun juhlista 1986 alkaen.

Kuoron ohjelmisto on ollut hyvin monipuolinen. Konsertissakin lauletaan perinteisten suomalaisten laulujen Suojelusenkeli ja Ilta on tullut, Luojani lisäksi kolme Taizé-laulua, jotka lauletaan myös italiaksi, espanjaksi ja venäjäksi. Konsertin ohjelmaan sisältyy myös israelilainen, kiinalainen ja ukrainalainen sävelmä.

Kirkkoherra Sari Lindström pitää konsertissa puheen, ja juhlakahvit juodaan seurakuntasalissa konsertin päätyttyä. Konserttiin on vapaa pääsy.