Leijona Futsal siirtyi serbialaiskomentoon

Leijona Futsalin uudet vahvistukset Nenad Rancic (vas.), Nenad Veljkovic ja Stefan Krstic saapuivat Akaaseen viikko sitten. Kuva: Leijona Futsal.
Leijona Futsalin uudet vahvistukset Nenad Rancic (vas.), Nenad Veljkovic ja Stefan Krstic saapuivat Akaaseen viikko sitten. Kuva: Leijona Futsal.

Englantia, serbiaa ja suomea sekaisin. Sitä on kuultu lähes joka ilta Toijalan monitoimihallilla reilun viikon ajan. Viime viikon tiistaina Akaaseen saapui Leijona Futsalin uusi serbialaiskolmikko Nenad Veljkovic, Stefan Krstic ja Nenad Rancic. Näistä ensin mainittu otti myös vastuuvalmentajan roolin pelaamisensa ohella, ja häntä avustavat valmennushommissa jo viime kaudelta tutut Pauli Jokinen ja Jari Hakala.

Viikon ajan Akaassa majaillut Veljkovic on kotiutunut Suomeen mallikkaasti.

– Suomi, kuten Akaakin on täynnä upeaa luontoa. Rauhallinen kaupunki metsän siimeksessä. Pidän siitä, ja tulen varmasti viihtymään täällä hyvin kauden ajan, Veljkovic summaa ensi kokemuksiaan Suomesta.

Pelihommien osalta työ on vasta alussa, mutta ensimmäiset pelit on jo ehditty pelata. Liittocupissa Leijona Futsal kaatoi ensin Sääksjärven Loiskeen lukemin 7-2 mutta hävisi Ilvekselle 1-3. Viime sunnuntaina Monitoimihallilla puolestaan Liikunnan Riemu kaatui harjoituspelissä peräti maalein 11-6.

– Teemme joukkueen kanssa lujasti töitä ja tapaamme lähes joka päivä. Tykkään suomalaisista paljon. Näen ryhmässä erittäin paljon potentiaalia, ja uskon siihen että parannamme otteita jatkuvasti pitkin kautta. Tavoitteenamme on pelata aggressiivista, aktiivista ja hyökkäysvoittoista, yleisöystävällistä peliä, Veljkovic sanailee.

Leijona Futsal on satsannut tulevaan kauteen paljon myös muuten kuin ulkomaalaisvahvistusten myötä. Joukkueen taustoja on vahvistettu ja tekijäryhmää kasvatettu. Parketilla nähdään lisäksi muutama muukin uusi pelaja, kuten maajoukkuemaalivahti Tuomas Kallioinen, joka tekee paluun kotikaupunkiinsa Akaaseen seinänaapurinsa Juho Laineen aisapariksi. Joukkue on sijoittunut kahtena edellisenä liigakautena seitsemänneksi, ja sitä sijoitusta lähdetään tulevana talvena parantamaan.

Leijona-manageri Tuukka Hakala onkin tyytyväinen joukkueen nykytilanteeseen.

– Neuvottelemme vielä muutaman pelaajan kanssa, mutta varsinaista tarvetta ei enää lisävahvistuksille ole. Serbialaiset ovat jo osoittaneet tasonsa ja vaikkapa Jussi Nyströmin kanssa muodostavat huikean ketjun ensi talvena. Maalivahtikaksikko meillä on liigan paras. Toki muutkin joukkueet ovat vahvistuneet, mutta lähdemme kauteen hyvällä itseluottamuksella. Erikseen täytyy vielä kiitellä akaalaista yritysmaailmaa, joka on ollut hienosti mukana tukemassa suurta askeltamme akaalaisen futsalin parantamiseksi, Hakala tunnelmoi.

Liiga-avaus lauantaina

Leijona Futsal aloittaa liigakauden lauantaina Tampereella, jossa vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Ilves. Kauan odotettu kotiavaus on puolestaan edessä kahden viikon päästä keskiviikkona, kun paikallispelissä Valkeakosken Mad Max saapuu Toijalaan.

Juha Vedenpää