Muistisairausilta Vilkussa

Pirkanmaan Muistiyhdistyksen Vapaaehtoisuuden voimaa -kiertue saapuu Akaaseen keskiviikkona 24. syyskuuta. Viialan kirjastossa Vilkussa pidettävä tilaisuus alkaa kello 17. Muistiyhdistyksen toimijoiden mukana on vuoden 2013 Muistilähettiläs, dementianeuvoja (eläk.) Maija-Liisa Vänninmaja sekä yhdistyksen vapaaehtoistoimija Liisa Korpinen.

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry antaa tietoa muistisairauksista, niiden ennaltaehkäisystä ja hoidosta, saatavilla olevista palveluista ja etuisuuksista. Yhdistys tarjoaa tietoa, tukea ja virkistystä sairastuneille sekä heidän läheisille ja pyrkii lisäksi lisäämään eri toimijoiden välistä yhteistyötä. Vapaaehtoistoimijat antavat osaamistaan sekä aikaansa yhteiseksi hyväksi; toiminta on toisen auttamista ja tukemista yksilöllisiä tietoja ja taitoja hyödyntäen. Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n toiminnassa mukana olevilla vapaaehtoisilla on tärkeä sija muistisairaiden sekä heidän läheistensä rinnalla kulkijoina.

Vapaaehtoinen voi auttaa esimerkiksi vertaisryhmätoiminnassa, Muistikahvilassa, erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa sekä tiedottamisessa.  Pientäkin apua arvostetaan, sillä toiminnan lähtökohtana ovat vapaaehtoisen omat mielenkiinnon kohteet ja ajankäyttömahdollisuudet – oli sitten kyseessä yksittäinen tapahtuma tai vaikkapa Muistikahvilan emännöinti.