Valtin Pinja Lehtiselle pm-hopeaa

Viialan Valtin urheilijat lähtivät isolla joukolla kesäkauden viimeiseen rypistykseen, pm-otteluihin Tampereen Ratinaan. Pitkä kilpailukausi oli jo takana, mutta virtaa riitti vielä hyviin tuloksiin. Pinja Lehtinen otteli 13-vuotiaiden tyttöjen 5-ottelussa hopealle. Tampereen Pyrinnön Pinja Heinosen kanssa ottelu eteni tasaisen tiukasti.

Tasaisuuden merkityksestä ottelussa kertovat tyttöjen sijoitukset lajeissa. Lehtisen sijoitukset lajeittain olivat 60m aj (3.), pituus (4.), korkeus (2.), keihäs (4.) ja 800m (2.). Heinosen sijoitukset vastaavasti olivat 4. 1. 1. 5. ja 1.

Aitajuoksun jälkeen Lehtinen oli 79 pistettä Heinosta edellä, mutta pituushypyssä vauhtijuoksu takkusi ja kaikki kolme hyppyä lähtivät lankun takaa. Korkeudessa ja keihäässä tytöt ottelivat tasaisesti.

Ennen viimeistä lajia, 800 metriä, Heinonen johti viidellä pisteellä. Kovana kasisatasen juoksijana Pyrinnön tyttö oli odotetusti omaa luokkaansa ja rullasi selvään voittoon ennen Lehtistä.

Pinja Lehtinen keräsi 1839 pistettä tulossarjalla 60m aj 10,24; pituus 442; korkeus 146; keihäs 23,37 ja 800m 2.49,99. Heinosen voittopisteet olivat 1990. Pronssia sai Tampereen Pyrinnön Oona Huura 1710 pisteellä.

Samassa sarjassa Valtin Kiira Vilenius otteli hienon ottelusarjan tehden omat ennätyksensä aidoissa,  pituudessa ja 800 metrillä. Kun korkeus ja keihäs onnistuivat myös, tuloksena oli 1566 pistettä ja kuudes sija.

Kuudennen sijan nappasi myös Tapio Suojanen P9-sarjan 4-ottelussa. 40 metrillä Tapio pinkoi itselleen ykköspisteet ajalla 6,87. Korkeutta ylittyi 103, keihäs lensi 15,98 ja 800 metriä kulki aikaan 3.12,23. Kaikki tulokset ovat Tapion omia ennätyksiä.

T12 –sarjan 5-ottelussa Kerttu Niinimäki oli seitsemäs, Joona Lehtinen P9 -sarjassa yhdeksäs, Neea Lehtinen T11 –sarjan 4-ottelussa kymmenes, kuten myös Matilda Koponen T13- sarjassa.

Otteluissa sisulisäpisteitä seuralle saa 20 parasta, eli pisteille sijoittuivat valttilaisista myös T10-sarjassa Neea Suhonen (13.), T13-sarjassa Sara Niinimäki (14.), T12-sarjassa Laura Laukkanen (18.), T10-sarjassa Noora Suojanen (19.) ja T9-sarjassa Tuulia Laukkanen (20.).

Tänään keskiviikkona juostaan Hämeenlinnassa Hämeen piirin maastomestaruusviesti 8×1 km. Huomenna torstaina Viialan urheilukentällä pidetään Valtin kesäkauden päättäjäiset kello 18.30. Pienen huilaustauon jälkeen talvikauden harjoittelu alkaa lokakuussa.

5-ottelun mitalikolmikko Tampereen Pyrinnön Pinja Heinonen, Valtin Pinja Lehtinen ja Pyrinnön Oona Huura ottivat kärkipaikat myös ottelun päätöslajin 800 metrin lähdössä. Valtin Kiira Vilenius ja Matilda Koponen hakevat juoksutilaa taustalla. Kuva: Aija Mansikka.
5-ottelun mitalikolmikko Tampereen Pyrinnön Pinja Heinonen, Valtin Pinja Lehtinen ja Pyrinnön Oona Huura ottivat kärkipaikat myös ottelun päätöslajin 800 metrin lähdössä. Valtin Kiira Vilenius ja Matilda Koponen hakevat juoksutilaa taustalla. Kuva: Aija Mansikka.

Aija Mansikka