Ratamestarin talon teosten voittajat arvottiin

Yksi arvotuista taidegrafiikanteoksista oli Elina Vänttisen kuivaneulapiirros Ratamestarin talon pihakaivosta.

Yksi arvotuista taidegrafiikanteoksista oli Elina Vänttisen kuivaneulapiirros Ratamestarin talon pihakaivosta.

Näkymä-ympäristötaidetapahtuman Ratamestarin talon alueelle tehty ympäristö- ja yhteisötaideteos oli Päivölän kuvataidelinjan opiskelijoiden yhteistyön voimannäyte ja yleisömenestys. Ratamestarin talolla vieraili 13.6.-30.8. yli 500 kävijää – monet useampaan kertaan.

Kaikkien kävijöiden kesken arvottiin kahden todistajan läsnä ollessa kolme taidegrafiikan vedosta. Päivölän Kuvataiteen ammatillisien erikoistumisopintojen oppilaat Elina Vänttinen, Mira Salonen ja Marja-Leena Koivisto olivat lahjoittaneet Näkymä-tapahtuman päätteeksi arvotut grafiikan vedokset. Voittajien kotiosoitteista pystyi päätelemään, että tapahtumaan oli saapunut väkeä pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle asti. Onnelliset taideteoksen voittajat olivat Sari Helpiö, Emilia Mustajärvi ja Mervi Ketola.

Uusi kuvataidelinja aloittaa lokakuussa

Päivölässä starttaa 1.10. uusi kuvataidelinjan ryhmä, joka jakautuu tasaisesti valmentaviin ja erikoistumisopintoihin. Kuvataidelinja haluaa vahvistaa entisestään hyvin aloitettua yhteistyötä lähialueiden taidetoimijoiden kanssa, joten jo ammatissa toimivat erikoistumisopiskelijat täydentävät hyvin opintolinjaa.
– Helsingin ulkopuolella on pakko verkostoitua kehittyäkseen ja pysyäkseen ylipäätään hengissä,  joten yhdessä olemme voimakkaampia, toteaa linjanjohtaja Satu Kiuru.
Päivölän opiston kuvataidelinjalla on verkostoitumisen lisäksi vahva halu kehittää kuvataideopintoja tulevaisuudessa myös akateemiseen suuntaan, kuten Päivölän kasvatus- ja oikeustieteen osalta jo toimitaan.
– Kannattaa nopeasti tiedustella peruutuspaikkaa valmentavista- tai erikoistumisopinnoista, jos kuvataideopinnot tai ensivuoden haku luovan alan amk tai yliopisto-opintoihin kiinnostavat. Viime vuoden valmentavalta linjalta kaikki pääsivät pääsykokeisiin saakka, ja erikoistumisopintoja suorittaneiden teoksia on tälläkin hetkellä useissa näyttelyissä esillä, kuten esimerkiksi Akaan kuvataiteilijoiden vuosinäyttelyssä Laaksolan kulttuuritalolla.
Peruutuspaikasta voi ottaa yhteyttä joko Päivölän toimistoon tai suoraan kuvataidelinjan johtajaan Satu Kiuruun. Kummatkin yhteystiedot löytyvät sivuilta www.paivola.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?