Leskirouvan vierailu oli tiettävästi Sirkesalon viimeinen julkinen keikka

Akin soittokavereilta 10-vuotistribuutti

Project X -bändissä Aki Sirkessalon tribuuttikeikalla esiintyvät Annsofi Kreivi, Jake Yrölä, Markus Mantere, Juha Yrölä ja Kristian Leppänen.

Project X -bändissä Aki Sirkessalon tribuuttikeikalla esiintyvät Annsofi Kreivi, Jake Yrölä, Markus Mantere, Juha Yrölä ja Kristian Leppänen.

Joulukuussa 2004 edesmennyt Aki Sirkesalo esiintyi synnyinkaupungissaan Toijalassa viimeisen kerran sunnuntaina 3. lokakuuta 2004. Solistin taustavoimina ravintola Leskirouvassa oli silloin Lesken Pub House Band, jossa soitti joukko oman kylän ammattimuusikoita.

Harri Salminen, Jonte Laihiala, Janne Raappana, Timo Salo, Juha ja minä, luettelee Jake Yrölä veljensä Juha vierellään.

Yrölän veljekset arvelevat, että keikka saattoi olla koko Sirkesalon uran viimeinen.

– Oli se ainakin viimeisiä. Akilla oli vielä edessä tulevan levyn viimeistelyä, mutta levy oli koko lailla valmis. Sen jälkeen Aki lähti Thaimaahan. Leskirouvan takahuoneessakin hän puhui reissusta, Jake Yrölä kertoo.

Aki Sirkesalon viimeiseksi jäänyttä keikkaa Toijalassa puffattiin Akaan Seudussa 1.10.2004.

Aki Sirkesalon viimeiseksi jäänyttä keikkaa Toijalassa puffattiin Akaan Seudussa 1.10.2004.

Lähes tasan kymmenen vuotta edellisen keikan jälkeen, lauantaina 6. syyskuuta 2014, ravintola Leskirouvassa soi taas Aki Sirkesalon musiikki. Tribuuttikeikan heittää akaalainen Project X -yhtye, johon kuuluvat Yrölän veljesten lisäksi kosketinsoittaja-laulaja Markus Mantere, basisti Kristian Leppänen ja laulaja Annsofi Kreivi. Jake soittaa tutusti kitaraa ja Juha rumpuja, ja molemmat myös laulavat.

Noin puolentoista tunnin keikalla kuullaan Sirkesalon soulahtavampia biisejä popimman tavaran kustannuksella. Sovitukset on tehty koko lailla uusiksi, koska alkuperäisiin verrattuna esimerkiksi puhaltimet puuttuvat. Osa kappaleista on tuttuja aiemmista Sirkesalon muisto- ja tribuuttikonserteista, joita on kuultu viime vuosina eri puolilla Suomea. Suurimmat niistä on järjestetty Toijalassa, Nahkialanjärven rannalla 2005 ja 2012.

Vaikka uusia soul-artisteja on siinnyt Suomeen 2000-luvullakin, Markus Mantere pitää Aki Sirkesaloa uranuurtajana.

Tuomo Prättälä ja muut ovat olleet pinnalla 2000-luvulla, mutta Aki teki kymmenen vuotta aikaisemmin aika merkittävää Suomi-soulia, Mantere toteaa yhdestä Prättälän esikuvasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?