Joni Uolamolle SM-pronssi

Toijalan Vauhdin nuoret yleisurheilijat kisailivat Huittisissa, Kotkassa ja Raisiossa SM-mitaleista. Alle 19-vuotiaat urheilivat Huittisissa, 17/16-vuotiaat Kotkassa ja 15/14-vuotiaat Raisiossa. N19-sarjassa Aino Honkamäki osallistui 100 ja 200 metrin juoksuun sekä pituushyppyyn. 100 metrin alkuerissä hän juoksi ajan 12,95 selviten jatkoon. Välierissä kello pysähtyi täsmälleen samaan aikaan, mutta se ei riittänyt loppukilpailupaikkaan. 200 metrillä sijoitus oli 16., ja aika 26,74 lievään vastatuuleen juostuna.

Pituushypyssä Aino oli lähellä loppukilpailupaikkaa ollen ensimmäinen karsiutuja eli 13. Ainoa mitattu hyppy kantoi 5,29 metriä jääden vain sentin loppukilpailupaikasta.

Amanda Lapinleimu osallistui Kotkan SM-kilpailuissa sekä 100 metrin että 200 metrin juoksuun. 200 metriä taittui ajassa 27,13 ja sijoitus oli 11. Perjantain satasen juoksun alkueristä hän selviytyi loppukilpailuun kuudenneksi parhaalla ajalla 13,00. Loppukilpailussa Amandan aika oli 13,18 ja sijoitus 8.

Raision SM-kilpailuihin osallistui Toijalan Vauhdista kaksi urheilijaa; T15-sarjan Katriina Aalto ja P14-sarjan Joni Uolamo. Molemmat onnistuivat erinomaisesti ja venyivät lajeissaan omiin ennätyksiinsä.

Katriina aitoi 80 metrin  aidat aikaan 12,65 ollen 11. ja korkeushypyssä sijoitus oli neljäs samalla tuloksella kuin pronssimitalisti eli 159 cm. Joni puolestaan kävi tiukan taiston jopa seiväshypyn voitosta Ähtärin Urheilijoiden seiväshyppääjien kanssa. He olivatkin ennakkosuosikkeja kisaan lähdettäessä. Joni siirtyi kilpailun johtoon ylittäessään 3,35 metriä ensimmäisellään ja parantaessaan ennätystään jo siinä vaiheessa 15 cm:llä. Kulta- ja hopeamitalit menivät kuitenkin Ähtäriin tuloksilla 3,45, kun taas pronssimitali suuntasi Akaaseen tuloksella 3,40m.

Kari Uolamo

Toijalan Vauhdin Joni Uolamo hyppäsi seivästä 3,40m tuoden SM-pronssimitalin Akaaseen. Kuva: Kari Uolamo.
Toijalan Vauhdin Joni Uolamo hyppäsi seivästä 3,40m tuoden SM-pronssimitalin Akaaseen. Kuva: Kari Uolamo.