Toijalan Pallo lähellä pistettä

Toijalan Pallo -49 hävisi tamperelaisille
Toijalan Pallo -49 hävisi  lauantaina tamperelaisille 2-4.

Viime minuuttien kiri ei aivan riittänyt. Siksi Toijalan Pallo-49 jäi pisteittä viime lauantaina. Akaalaisjoukkue kohtasi Toijalan Keskusurheilukentällä Tampere Unitedin Kannattajat -joukkueen häviten 2–4 (0–1).

TamU-K otti pelin hallinnan heti, eikä kotijoukkue saanut aikaan mitään erityistä. Maalinteon vieraat aloittivat jo 13 minuutin pelin jälkeen. Markus Silvennoinen puski pallon takaylänurkkaan, ja tätä seurasi maalin tuuletus tietenkin yläviitosilla kannattajiensa edessä. Näin tuuletettiin myös kolmessa muussa vieraiden osumassa.

Vieraiden kiitettävän huolellinen lyhytsyöttöpeli jauhoi useitakin tilanteita Topan kenttäpuoliskolle. Kotijoukkueella oli lähinnä sivustakatsojan rooli aina ottelun viimeiselle kympille asti. Siihen mennessä Markus Silvennoinen oli pamauttanut toisen maalinsa. Ja Andrea Milanti vapaapotkusta taiteillut 0–3:een. 82. minuutilla Joonas Saariniemi pyssytti kauden 12:sta maalinsa, ja lukemat 1–3. Sitä kait pidettiin vieraiden leirissä lähinnä kosmeettisena kauneusvirheenä. Kunnes varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jesse Järvi vapautui maalintekopaikalle, eikä erehtynyt. Tilanne oli 2–3, ja trilleri oli valmis. Yhtäkkiä Topa sai kaksi todellista mylläkkää TamU-K:n maalinsuulle. Tasoitus oli kymmenen sentin päässä, sillä pallo kävi ylärimassa. Ratkaisu tuli seuraavasta purkupallosta. Topan miehistö oli maalivahti Jukka Saarta myöten vieraiden kenttäpuoliskolla. TamU-K:n Vesa Suonsyrjä karkasi yksin läpiajoon, ja viimeisteli tyhjään maaliin 2–4.

Topasta ei siis ollut vieraiden haastajaksi, vai oliko näin? Taitoa vierailla oli varmaan riittävästi pelata vastustaja pihalle useinkin. Rohkeampi karvaus Topalta olisi voinut rumentaa tulosta. Loppuminuuttien mylläkät olivat hyvää asenteen nostoa Topalta. Joukkue pelaa edelleen sarjapaikastaan. Vahvaa asennetta tarvitaan nyt, kun putoamisviivan tuntumassa keikutaan. Topan yläpuolella parin pisteen tuntumassa oleva Peli-Pojat-70 on seuraava vastustaja. Perjantaina 29. elokuuta joukkueet kohtaavat Tampereen Ikurissa kello 18 alkaen.

TP-49–TamU-K ottelun varoitukset. TP-49: J. Saariniemi, Jussi Nyström. TamU-.K: Jan Irjala, Tuomas Savinainen, Palkitut. TP-49: Jukka-Pekka Jyrämö. TamU-K: J. Irjala. Palkintoraati. Medilaser silmäkirurgian edustajat: Johanna Koski, Merja Pietikäinen. Raati jakoi myös tähdet Topan parhaille pelaajille. 3 J-P. Jyrämö. 2 J. Saari. 1 Jirka Järvi.

Nahomi Niemestä G-mies

Tämän vuoden G-mieheksi taiteili ja tyylitteli Nahomi Niemi.
Tämän vuoden G-mieheksi taiteili ja tyylitteli Nahomi Niemi.

Neljännen kerran haettiin 10- ja 11-vuotiaiden jalkapallojunioreiden taitokilpailussa G-miestä. Tämä Toijalan Pallo-49 perustajajäsenen Gunnar Valtosen nimeen perustuva kisa käytiin lauantaina 23. elokuuta Toijalan Keskusurheilukentällä. Kisa on ajoitettu viiteen vuoteen, joten ensi vuonna kisataan viidennen ja viimeisen kerran.

Neljään eri osioon jaettuun kilpailuun, osallistui lauantaina 21 junioria. Kilpailun sääntöihin on kirjattu, että G-mies valitaan tuosta vanhemmasta ikäryhmästä. Tämän vuoden G-mieheksi taiteili ja tyylitteli Nahomi Niemi. Nahomi teki vakuuttavan tasaista tulosta kaikissa suorituspaikoissa.

Muut E11-ikäryhmän sijoitukset menivät seuraavasti: 2. Samu Hakanen, 3. Eemeli Rantala, 4. Valto Välimäki, 5. Ilmari Lehtonen, E10-ikäryhmän sijoitukset 1. Patrik Soikkeli, 2. Veeti Ahola, 3. Jesse Juomoja, 4. Akseli Halme, 5. Aukusti Lehtonen. Kisassa kaikki saivat palkinnon, mutta molempien ikäryhmien viidelle parhaalle jaettiin lahjakortit. Palkinnot jaettiin nelosdivisioona-ottelun TP-49–TamU-K tauolla.

Järjestelyistä vastasivat Toijalan Pallo -49 juniorijaosto sekä Toijalan Pallo -49 Kilta. Kilpailut sujuivat rutiinilla, ja aikataulun mukaisesti. Niinpä järjestäjiä olikin hyvä vuolain sanakääntein kiittää palkintojenjaon yhteydessä.

10- ja 11-vuotiaiden jalkapallojunioreiden taitokilpailut järjstetään ensi vuonna viidettä ja viimeistä kertaa.
10- ja 11-vuotiaiden jalkapallojunioreiden taitokilpailut järjstetään ensi vuonna viidettä ja viimeistä kertaa.
Tampere Unitedin Kannattajat-joukkueen kanntajaryhmä Sinikaarti piti omiensa puolta äänekkäästi.
Tampere Unitedin Kannattajat -joukkueen kannattajaryhmä Sinikaarti piti omiensa puolta äänekkäästi.