Puoluejohtaja pyöräili Akaaseen

Puoluejohtaj Juha Sipilän ideoima tapahtuma toteutetiin tänä vuonna toista kertaa. Toijassa pyöräkolonna poikkesi keskiviikkona.

Puoluejohtaja Juha Sipilän ideoima tapahtuma toteutettiin tänä vuonna toista kertaa. Toijalassa pyöräkolonna poikkesi keskiviikkona.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä pyöräili saattueineen keskiviikkona Toijalan torille osana puolueen Rovaniemeltä viime viikon tiistaina alkanutta Pyörät pyörimään -tempausta. Sipilää vastassa olikin yllättävän kova kannustuskvartetti. Puolueen varapuheenjohtaja Annika Saarikko sekä  kansanedustajasisarensa  Mari Kiviniemi,  Paula Lehtomäki  ja Anu Vehviläinen  päättivät saapua Akaaseen katsomaan, vieläkö pyöräilijöiden henkinen kantti kestää. Porukan yhteinen tähtäin oli Hyvinkäällä torstaina startannut Keskustan edustakuntaryhmän kesäkokous.

Pyöräilijöitä odotti Toijalan torilla Akaan keskustaväen lisäksi noin viisikymmenpäinen yleisöjoukko, joiden odotus palkittiin pian, kun pyöräseurue kurvasi torin laidalle kansanedustaja Arto Pirttilahden johdattamana. Huoltojoukkojen tarjoamien savumuikkujen lomassa puolueen puheenjohtaja ja pyöräretken ideoinut Juha Sipilä ehti kertoa matkamittariin kertyneen 880 kilometriä.

–    Meille on vaihdettu 20 pyöränkumia, joista itsellänikin on puhjennut kolme. Kerran olen kaatunut, ja pyöräilykypäräkin piti vaihtaa.

Pyöränsä päältä puheenjohtaja kertoi olleensa monta kertaa yhteydessä puoluetoimistoon.

–  Olen keskustellut aika paljon normeista ja holhoavasta yhteiskunnasta, jonka ylisääntelyyn ihmiset ovat toivoneet parannusta. Näitä asioita on kertynyt konkreettinen pitkä lista esimerkiksi lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen tarvittavasta rakennusluvasta alkaen.

Akaata edeltäneissä 34 tilaisuudessa ihmiset ovat olleet huolissaan paitsi Suomen työllisyystilanteesta, velkaantumisen vauhdista kuten myös maan turvallisuudesta. Sipilän mukaan etenkin ennen presidentti Sauli Niinistön tekemää Venäjän matkaa toreilla ja turuilla on kyselty, tuleeko nyt sota.

Toijalan torin pysähdys oli Juha Sipilän kiertueen 35. yleisötilaisuus.

Toijalan torin pysähdys oli Juha Sipilän kiertueen 35. yleisötilaisuus.

Myös  Annika Saarikko arveli Ukrainan kriisin nousevan ykköspuheenaiheeksi myös kesäkokouksessa.

Hunajaa ja keskustahurmosta

Akaasta Juha Sipilä sai mukaansa kaupungin viestintä- ja markkinointisihteerin Sini Kantolan lahjoittamaa kaupunkihunajaa sekä 88-vuotiaan puoluetoveri ja luennoitsija Pentti Ehoniemen kiitokset ja kannustukset Voittaja-luennon muodossa.

–  Juha, sinä olet voittaja!, 64 vuotta Keskustapuolueen jäsenenä ollut Ehoniemi hehkutti.

Puoluejohtajalla oli sekä yleisölleen että koko yhteiskunnalle vain yksi toive:

– Liikkukaa hyvät ihmiset. Näin hoidamme oman osuutemme sote-uudistuksesta. Samalla lailla yhteiskuntamme pitäisi päästä tästä apatian tilasta, jotta voimme luoda tänne lisää työpaikkoja.

Lukemattomien kamerakännykkäposeerauksien jälkeen Juha Sipilä sujauttaa älypuhelimensa muovipussiin ja kiinnittää sen polkupyöränsä ohjaustankoon jatkaakseen matkaa kohti Hämeenlinnaa. Rovaniemeltä matkaa taittanut, matkan ”vanhin mutta ei suinkaan rumin”, 78-vuotias Olavi Mäkynen nousee hänkin pyörän päälle. Ensi kertaa Sipilään tutustunut entinen Ilkka-lehden toimittaja antaa puoluejohtajasta napakan arvion:

– En ole häntä koskaan aikaisemmin tavannut, mutta näiden kilometrien aikana olen huomannut, että hän on huumorimies. Asiaa tulee, ja huomaa, että hän on paneutunut hyvin moneen asiaan laaja-alaisesti. Kunnioitan häntä suuresti, Mäkynen listaa.

Kansanedustajat Mari Kiviniemi, Annika Saarikko, Anu Vehviläinen ja Paula Lehtomäki yllättivät tempauksellaan sekä Akaan Keskustan että puoluejohtajan.

Kansanedustajat Mari Kiviniemi, Annika Saarikko, Anu Vehviläinen ja Paula Lehtomäki yllättivät tempauksellaan sekä Akaan Keskustan että puoluejohtajan.

Kiviniemi aloittaa huippuvirassaan maanantaina

Toijalan kupeessa Konhossa kesälomaansa viettäneelle entiselle pääministerille ja kansanedustaja Mari Kiviniemelle (kesk) piipahdus Toijalassa oli viimeinen toritilaisuus, sillä hän aloittaa ensi viikon maanantaina Pariisissa taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n apulaispääsihteerin virassa. Kiviniemi on järjestön ensimmäinen suomalainen apulaispääsihteeri Suomen 45 vuotta kestäneen jäsenyyden aikana.

Kiviniemi kertoi aloittavansa uudessa tehtävässään innostuneen ja motivoituneensa.

– Ensimmäiseksi luvassa on perehtymistä omiin vastuualueisiini, joita ovat maailmankauppa, maatalous, tilastot ja tehokas hallinto.

Ensimmäinen työmatkakin on jo merkitty kalenteriin.

–  Matkustan Australiaan G20-maiden työministerien kokoukseen, jossa toimin pääsihteerin sijaisena, Kiviniemi kertoi.

Toriyleisölle ulkoasiainvaliokunnassa istunut Kiviniemi jakoi huolensa sekä kotimaan että koko maailman talouden laskusuunnasta, maailman politiikasta sekä työttömyyden pahentumisesta.

–  Tänä kesänä on tullut seurattua sähköpostia tavallista enemmän. Toivon, että esimerkiksi Ukrainan kriisi laukaistaisiin mahdollisimman pian etenkin ukrainalaisten puolesta mutta myös siksi, että saisimme luotua maailman talouteen parempia edellytyksiä.

Suomen Hunajapääkaupungista Juha Sipilä sai mukaansa tiettysti hunajaa. Markkinointi- ja viestintäsihteeri  Sini Kantola toivotti puoluejojtajan tervetulleeeksi myös ensi viikon Hunajaviikolle.

Suomen Hunajapääkaupungista Juha Sipilä sai mukaansa tietysti hunajaa. Viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantola toivotti puoluejohtajan tervetulleeeksi myös ensi viikon Hunajaviikolle.

88-vuotias Pentti Ehoniemi halusi muistaa puoluetoveriaan ja puheenjohtaja Juha Sipilää kannustuspuheella.

88-vuotias Pentti Ehoniemi halusi muistaa puoluetoveriaan ja puheenjohtaja Juha Sipilää kannustuspuheella.

Toijalaan keskustalaiset pyörälivät 17 kilometrin päästä Lempäälästä. Joukkoja Toijalan torille veti kansanedustaja Arto

Toijalaan keskustalaiset pyörälivät 17 kilometrin päästä Lempäälästä. Joukkoja Toijalan torille veti kansanedustaja Arto Pirttilahti.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?