Jukka Rasila on Vuoden Vasenkätinen

Jukka Rasilan kasvot ovat tulleet tutuksi muun muassa Putouksessa, mutta vielä useammin tv-katsoja törmää hänen ääneensä erilaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Jukka Rasilan kasvot ovat tulleet tutuksi muun muassa Putouksessa, mutta vielä useammin tv-katsoja törmää hänen ääneensä erilaisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa.

Vuoden Vasenkätinen 2014 on näyttelijä Jukka Rasila. Arvonimen haltijasta päättää Akaan elävän musiikin yhdistys Almu.

Rasila saapuu lauantaina 9.8. kello 15 Viialaan Vasenkätisten Vestivaalille, missä häntä haastattelee toimittaja Arto Nyberg. Rasila saa Nahkalinnan päiväkodin puistikossa myös vuodeksi haltuunsa Vuoden Vasenkätisen kiertopalkinnon, joka palautui juuri viime vuoden valitulta, kirjailija Tuomas Kyröltä.

Oulussa 12. elokuuta 1969 syntynyt Jukka Rasila on tullut tunnetuksi erityisesti television komediasarjoista. Niistä tunnetuimpia ovat Studio Julmahuvi, Kaverille ei jätetä, Läpiveto, Ihmebantu ja tuoreimpana ja tunnetuimpana Putous.

Animaatioelokuvien ja -sarjojen suomenkielisenä äänenä Rasila on yksi maamme käytetyimpiä ja suosituimpia. Hän on tehnyt rooleja muun muassa Shrek-elokuvissa Aasina sekä Walt Disney -piirrettyjen Aku Ankkana. Televisiossa Rasilan äänellä puhuvat muun muassa Puuha-Peten Pusku, Putte ja farmari Pikkelssi sekä Richard Scarryn touhukkaan maailman Banaani-gorilla ja Hessun isä

Jukka Rasila2Kuluneen kesän Jukka Rasila näytteli Oulussa Meri Oulun kesäteatterin Tankki täyteen -näytelmässä konstaapeli Reinikaista. Varsinaisen Reinikaisen eli Tenho Saurénin kotikonnut Viialassa ovatkin oiva paikka vastaanottaa Vuoden Vasenkätisen arvonimi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.