Hopealinjan m/s Silver Skyn ensimmäinen virallinen risteily on lauantaina

Laiva asetetaan kuljetusalustalle.
Silver Sky asetetaan kuljetusalustalle.

Viime torstaina nostettiin Suomen Hopealinjan uusi risteilyalus Silver Sky merestä kuljetustrailerille maantiekuljetusta varten Mäntyluodon satamassa. Maakuljetus kohti Nokiaa lähti lauantaina ja alus laskettiin Pyhäjärveen eilen tiistaina. Nokialta alus ajettiin Laukontorin satamaan.

Aluksen Kapteeni Jari Niemi miehistöineen kuljetti aluksen Euroopan jokireittejä pitkin Euroopan halki noin 3600 kilometrin matkan Turkista Pohjanmerelle ja sieltä Kielin kanavan ja Itämeren kautta Poriin.

– Matka oli ainutkertainen, kertoo kapteeni Jari Niemi

Nosto-operaatiota Mäntyluodon satamassa oli toteuttamassa huolintaliikkeen työntekijät, sataman oma nosturi, autonosturi, kuljetusyrityksen kuljetusalusta ja työntekijät sekä sukeltaja.

Sulavalinjainen ja Pyhäjärven vesistöön kokonsa puolesta optimoitu m/s Silver Sky on 30 metriä pitkä, 6,9 metriä leveä ja 5,7 metriä korkea vesirajasta. Matkustajapaikkoja siinä on yhteensä 250, joista 150 on ravintolapaikkoja. Silver Skyn ensimmäinen virallinen risteily on lauantaina 9. elokuuta.

Suomen Hopealinja kuljettaa vuosittain lähes 80 000 matkustajaa Tampereen, Hämeenlinnan, Akaan, Valkeakosken, Keuruun ja Mäntän vesillä. Hopealinja on Suomen suurin sisävesivarustamo, jonka omistavat Tampereen, Hämeenlinnan, Valkeakosken, Akaan ja Nokian kaupungit, useat pienosakkaat sekä VR.

 

Teksti ja kuvat

Aarre Nord

 

 

 

Laiva nousee.
Laiva nousee.
Sukeltaja varmistaa, että nostovaijerit ovat oikealla paikalla.
Sukeltaja varmistaa, että nostovaijerit ovat oikealla paikalla.
Nostovaijereiden valmistelu.
Nostovaijereiden valmistelu.
m/s Siver Sky saapuu nostopaikalle.
m/s Siver Sky saapuu nostopaikalle.