Ceasar Bokolle roima parannus Turun lounasraveissa

Aikansa ME-oriin Varennen ruunattu poika, Ruotsissa syntynyt Ceasar Boko, kävi Turun viime perjantain lounasraveissa juoksemassa kovempaa kuin koskaan. Akaalaisravuri voitti 2 100 metrin ryhmäajon ennätyksellään 16,1a. Edellisestä parhaasta lohkesi 1,6 sekuntia.

Viisivuotiaan ravurin omistavat Hanna ja Vesa Pälli sekä Aspen Stable Akaasta, ja hevosta valmentaa Hanna Pälli. Turussa kuskina oli Seppo Markkula.

Lappeenrannassa 24. heinäkuuta omasta lähdöstään ykkösrahat kääräisi akaalaisen Conloco Oy:n omistama Out Of Ordinary, jonka voittovauhtiin 16,0a ohjasti valmentaja Jarkko Ristimäki.

Akaalaisen Birdland Teamin omistama ja Kalle Koffertin valmentama O’le Birdland juoksi perjantaina Riihimäellä kakkosrahat ajalla 16,8a. Suitset uskottiin Tommi Kylliäiselle.

Kokemus oli valttia sunnuntaina Kokemäellä. Akaalainen Unto Inkinen ajoi omistamansa ja valmentamansa Laguunin kakkoseksi kylmäveristen täyden matkan tasoitusajossa. Inkinen on syntynyt vuonna 1941 ja on tällä haavaa yksi vanhimmista raviratojen ohjastajista. Laguunin kakkosaika oli 33,6. Kuusivuotias tamma on parhaimmillaan päästellyt tasoitusajossa kilometriajan 30,3 ja autolähdössä 29,6a.