Akaan paikallisderby tulevana lauantaina

Akaassa on monia kovia jalkapallojoukkueita, mutta kovin paikalliskamppailu käydään ehdottomasti 6. divisoonassa, jossa toista vuotta peräkkäin taistellaan Akaan herruudesta. Lauantaina 2.8. Keskusurheilukentällä Toijalassa kohtaavat FC Mietokastike ja Kylve.

Toijalan nuorisoseuran TNS TFT a.k.a FC Mietokastike on tosissaan taistelemassa noususta seuraavalle sarjatasolle. Lohkossa pelataan kaksinkertainen sarja, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjakärjessä porskuttaa omia menojaan kolme joukkuetta. Yksi näistä on FC Mietokastike.

Joukkue on kärsinyt pistemenetyksistä vain kahdessa kamppailussaan. Näistä toisessa on tullut tappio ParVia vastaan, ja toinen pettymys kävi juurikin ensimmäisessä Kylven kohtaamisessa, jolloin peli päättyi tasapeliin Taipaleen nurmella. Mainittakoon näistä kahdesta pelistä, että Mietokastikkeen ällistyttävä taitojalkapallo kärsi huomattavaa vahinkoa ankaran vesisateen sattuessa molemmille päiville.

Johansson ja Teinilä maalipörssin kärjessä

Mietokastikkeen reservi on kasvanut vuosien saatossa, ja menestyksen tuoma maine kiirii naapurikuntien pelimiestenkin korviin. Kukapa ei haluaisi voittavaan joukkueeseen. Laajuutta löytyy jokaiselle pelipaikalle, ja uusien vahvistusten myötä kilpailu peliajasta on entistäkin suurempi. Yksi asia ei kuitenkaan ole muuttunut, nimittäin kärkikaksikon Henri Johansson & Zaska Teinilä keskinäinen kilpailu sarjan maalikuninkuudesta. Johanssonilla on tällä hetkellä maaleja 14 ja Teinilä tulee perässä 11 viimeistellyllä osumallaan. Listalla seuraavalla on häkkejä kertyneenä vasta 8, joten jännitys tulee tiivistymään Mietokastikkeen sisäiseksi kamppailuksi.

Voidaankin siis olettaa, että muutokset, jotka tälle kaudelle on tehty, alkavat tuottaa hedelmää. Joukkue on alkanut potkia palloa muutoinkin kuin peleissä. Kerran viikossa Lastumäen nurmella pidettävät tekniikka-/erikoistilanneharjoitukset antavat selkeää varmuutta todelliselle pallon dominoinnille. Ovatko hedelmät kypsiä poimittaviksi, sen loppukesä näyttää.

Lauantain paikalliskamppailu on oiva mittari sille, onko FC Mietokastike nousuvalmis joukkue. Mikäli Kylve kaatuu urheilukentän vehreällä nurmella, voivat Mietokastikkeen atleetit alkaa availla jo klubitakin nappeja hyvillä mielin.

Käy lukemassa otteluennakot ja -raportit facebookista FC Mietokastike. Ja tietenkin lauantaina 2.8. koko perheen voimin seuraamaan jännitysnäytelmää Toijalan keskusurheilukentälle kello 14. Löytyykö leijonalaumasta joku kesyttämään Mietokastikkeen terävimmät kärjet? Varmistetaanko maalikuninkuus jo tässä vaiheessa kautta? Vaikuttaako Kylve-ikonin tuomarointi peliin? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen saapumalla seuraamaan nurmikenttien gladiaattoreiden kohtaamista. Otteluun on vapaa pääsy.

Jukka Järvinen