Hunajaviikolla on hunajaiset ruuat

Leskirouva tilaa lihat läheltä

Hanna Bergholm (vas.) ja Satu Heikkilä ovat lisänneet lähitilojen lihan käyttöä ruokalistallaan.

Hanna Bergholm (vas.) ja Satu Heikkilä ovat lisänneet lähitilojen lihan käyttöä ruokalistallaan.

Ravintola Leskirouva Toijalassa käyttää nykyään raaka-aineena lähiruokaa niin paljon kuin mahdollista. Toukokuussa uudistuneen ruokalistan naudanliha tulee Teristen kartanosta Toijalasta, lammas Tolvilasta Viialasta ja possu Paijalta Urjalasta. Hunaja on sekin Akaasta, Sirkka Laineelta, ja jatkossa hanaan havitellaan Hopping Brewstersin olutta Kylmäkosken kaupunginosasta.

Lähiruoka on alusta asti ollut tavoitteena, ja ihmiset ovat olleet hyvillään uusista raaka-aineista, kertoo toinen ravintolan omistajista, Hanna Bergholm.

– Haaveilin myös lähiruokapuodista jo silloin kun tulimme tähän, sillä meillä olisi kylmätilat ja muut valmiina. Akaan hunajaa aiomme nyt ottaa ainakin myyntiin.

Hunaja-calvadoslohta saa Leskirouvassa joka päivä, mutta Akaan hunajaviikolla hunaja valuu myös lounaslistalle.

Hunaja-calvadoslohta saa Leskirouvassa joka päivä, mutta Akaan hunajaviikolla hunaja valuu myös lounaslistalle.

Leskirouva kantaa kortensa kekoon myös Akaan kaupungin järjestämällä hunajaviikolla elokuun lopussa. Lounaslistalla on jokaisena arkipäivänä jotain hunajaista, joko lisäkkeenä, mausteena tai muuten. Lounaslista on kehitelty varta vasten, mutta vakituisesti ravintolan menusta löytyy hunajacalvadoslohta, ja hunajaa käytetään muutenkin.

– Hunaja menee helposti ruokiin, jälkiruokiin ja juomiin. Sitä on muun muassa uunijuureksissa ja talvella kuumassa rommissa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?