Saajanmajan leiri oli täynnä touhua

Leiriläisille jaettiin Timo Lehtosen tekemät katajaiset Saajanmitta-muistomitalit. Kuva: Merja Lehtonen.
Leiriläisille jaettiin Timo Lehtosen tekemät katajaiset Saajanmitta-muistomitalit. Kuva: Merja Lehtonen.

Valkeakosken Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry järjesti yhteistyökumppaneineen yhden yön leirin kehitysvammaisille leiriläisille Saajanmajan maastossa. Leirille osallistui 17 leiriläistä ja kymmenkunta talkoolaista vastaamaan leirin sujumisesta.

Lauantain leiripäivä alkoi tervetulotoivotuksilla, lipunnostolla ja telttojen pystytyksellä. Lisäksi ohjelmassa oli Akaan Turvan alkusammutuksen opetusta, SPR Toijalan osaston ensiapukoulutusta, Lions Club Toijala/Akaa:n mönkijäkuljetusta sekä Toijalan seudun reserviläisten pistooliammuntaa sekä linnunpönttöjen rakentamista. Linnunpöntöt nimettiin tekijänsä mukaan ja sijoitettiin alueen puustoon. Ennen iltanuotiolle asettumista reserviläiset järjestivät vielä ohjattua mato-ongintaa Saajanmitta-lammella.

Teltoissa vietetyn yön jälkeen sunnuntaina ohjelmassa oli Toijalan Eräveikkojen järjestämä viestiliikenneharjoitus. Ennen leirin päättymistä leiriläiset kiersivät metsään tehdyn luotopolun.

Jari Hänninen