Kuudesluokkalaisten lukuvuosi alkanee kössikentällä

Kahvilatyöntekijä Ida Salokannas kertoo squash-tilalle olevan jonkin verran käyttöä, etenkin kun toinen tiloista on ollut spinning- ja kahvakuula-treenaajien käytössä.
Kahvilatyöntekijä Ida Salokannas kertoo squash-tilalle olevan jonkin verran käyttöä, etenkin kun toinen tiloista on ollut spinning- ja kahvakuula-treenaajien käytössä.

Arvo Ylpön koulun kuudesluokkalaiset aloittanevat koulutaipaleensa elokuussa Monitoimihallilla. Akaan tekninen lautakunta päätti viime viikolla pidetyssä ylimääräisessä kokouksessaan, että koulun väistötilat toteutetaan rakentamalla välipohja Monitoimihallin nykyisiin squash-tiloihin. Hankkeen toteutukselle on muutosbudjetissa varattu 60 000 euron määräraha. Tekninen lautakunta totesi, että squash-tilat ovat olleet täysin vailla käyttöä, ja että saneerattuina monitoimitiloina ne voisivat toimia opetustilojen lisäksi esimerkiksi tanssille sopivina liikuntatiloina.

Monitoimihallin kahvilatyöntekijä Ida Salokannas kertoo Akaassa olevan jonkin verran squashin harrastajia, ja pelaajia on toisinaan poikennut Toijalaan Hämeenlinnaa myöten.

– Squash-kentälle on ollut jonkin verran varauksia etenkin nyt, kun toinen squash-kenttä on ollut vuokrattuna Akaan Akaatin spinning- ja kahvakuularyhmille, Salokannas kertoo.

Heille on kuitenkin järjestymässä korvaavat tilat Monitoimihallin yläkerrasta.

Lisäinfoa elokuussa

Akaan sivistysjohtaja Jukka Oksa toivoo muutostöiden valmistuvan koulujen alkuun mennessä, mutta pelkää aikataulun olevan melko tiukka.

– Joka tapauksessa asiaa käsitellään koulujen alkamisviikolla pidettävässä vanhempainillassa. Lisäksi laitan asiasta tänään viestiä oppilaiden huoltajille Wilman kautta, perjantaina ensin pakkolomalle ja sitten neljän viikon kesälomalle jäänyt Oksa kertoi.

Arvo Ylpön koululla on ensi lukuvuonna hieman yli 400 oppilasta, ja koulu kasvaa kokonaan kolmesarjaiseksi. Lisäksi koululla aloittaa syksyllä neljä esiopetusryhmää.

Tilanpuute on vaivannut koulua jo pitkään sekä oppilasmäärän kasvun että tilojen sisäilmaongelmien vuoksi. Kesäkuussa purkuluvan saanut alatalo on ollut käyttökiellossa jo kaksi vuotta. Sisäilmaongelmien vuoksi koulu joutui luopumaan myös Torikulmasta, joka on ollut esiopetusryhmän ja eskarien päivähoidon käytössä. Sekä lapset että henkilökunta ovat oireilleet Torikulmassa. Sisäilmaongelmiin viittaavaa oireilua on ollut myös Arvo Ylpön koulun ylätalossa, jonka alakerran lattiaa korjattiin pitkään vuotaneen vesiputken ja homekasvustojen aiheuttaman vahingon vuoksi syksyllä 2013.