Juho Pirttijoelle reilusti peliaikaa maajoukkueen Baltic Cupissa

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edusti Suomea Latviassa pelatussa  Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta. Kuva Tommi Liljedahl

Akaalainen Juho Pirttijoki pelasi viime viikonloppuna alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueessa Liettuassa. Kuva Tommi Liljedahl

Akaalainen Juho Pirttijoki sai luottoa ja peliaikaa valmentajalta jalkapallon alle 18-vuotiaiden maajoukkueen Baltic Cupissa. Liettuassa viime viikonloppuna pelattu turnaus ei tuloksellisesti mennyt ihan odotetusti, mutta Toijalan Pallo -49:n kasvatille ja nykyiselle Valkeakosken Hakan pelaajalle se toi kosolti kokemusta kansainvälisestä vauhdista.

Suomi voitti turnauksessa Liettuan 1–0, mutta Viro oli parempi 0–2 ja Latvia 0–1.

– Omaan peliin olen hyvinkin tyytyväinen. Peliaikaa ja luottoa valmennusjohdolta sain ihan kiitettävästi. Jalka ei myöskään oireillut lainkaan, myhäili pitkä toppari.

Keväällä loukkaantunut nilkka piti juniorin pitkään pois kentiltä. Alun perin Pirttijoen ei pitänyt pelata avausottelussa Viroa vastaan, sillä saman viikon tiistaina hän huhki täydet 90 minuuttia Hakan A-junioreiden SM-sarja-ottelussa. Viro-ottelussa tuli kuitenkin peliminuutteja viimeiset 30.

Liettuaa ja Latviaa vastaan toppari pelasi täydet minuutit. Päätösottelussa Latviaa vastaan Pirttijoki valittiin joukkueensa parhaaksi.

– Kaikissa peleissä oli tempo aika kovaa. Ihan toista luokkaa kuin kotoisessa A:n SM-sarjassa. Puolustus- ja prässipeli toimi, mutta hyökkäyspäästä puuttui tehoja.

Tästä eteenpäin akaalaisen tavoitteena on treenata niin, että hän debytoi vielä tällä kaudella Valkeakosken Hakan edustusjoukkueessa. Seuraava askel maajoukkue-uralla on U-19, sillä täysi-ikäisyys tulee mittariin 30. heinäkuuta. U-19 maajoukkueleiri pidetään Eerikkilän urheiluopistolla 19­–21.8.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?