Sara, Sini ja Suvi veivät Kuplansa autonäyttelyyn

Sara, Sini ja Suvi Wiklund olivat nuorimmat Loimaan HeMa-shown näytteilleasettajat.
Sara, Sini ja Suvi Wiklund olivat nuorimmat Loimaan HeMa-shown näytteilleasettajat.

Viialalaisten sisarusten, 9-vuotiaan Saran, 7-vuotiaan Sinin ja 4-vuotiaan Suvi Wiklundin kuplavolkkari ei yltänyt pokaalisijoille Loimaan jäähallissa toissa viikonloppuna järjestetyssä autonäyttelyssä, HeMa-showssa. Tytöt olivat kuitenkin nuorimmat näytteilleasettajat, joten kotiin Akaaseen matkattiin isojen karkkipussien kera.

Vaikka vuosimallin 1979 Volkswagen ”Kupla” ei tällä erää oikein aina suostu edes lähtemään käyntiin, on se päällisin puolin hienossa kunnossa. Kirkkaankeltainen maalipinta on moitteeton, ikkunat on vaihdettu ehjiin ja alla ovat alkuperäisiä muistuttavat krominväriset vanteet. Vaikka kupla onkin rekisteröity uudelleen uusiin kilpiin alkuperäisellä rekisterinumerolla, sai tällä hetkellä katsastamaton kansanauto matkustaa Loimaan näyttelyyn autokärryillä. Sitä ennen auto kuitenkin tuunattiin ja puunattiin vahaamalla näyttelykuntoon.

Idea näyttelyyn osallistumisesta lähti isän Mika Wiklundin ja perheen epävirallisen näyttelymanagerin Jari ”Jallu” Jalavan innostamana. Aiemmin perheestä näyttelyissä on kierretty esittelemässä vain isän aiemmin omistamia vaneja tai nykyistä, yhdeksän hengen matkailuautoksi rekisteröityä Vitoa.

Esikoiselle ostettiin oma auto

Kupla ostettiin Wiklundin perheeseen yhdeksän vuotta sitten perheen 10-kuukauden ikäiselle esikoiselle, Saralle.

– Sara istahti silloin tutti suussa repsikan penkille ja alkoi heti hapuilla vaihdekeppiä, joten ostin auton sopuhintaan tytölle, Mika Wiklund kertoilee.

Auto olikin aktiivisessa kesäajossa Saran ollessa taaperoikäinen. Kun perhe kasvoi vielä kahdella tyttärellä, saivat ajelut pikkuautolla hetkeksi jäädä.

– Kun Sara oli pieni, kuplassa oli vielä radiokin paikallaan ja ajelimme usein jäätelöä ostamaan ja kuuntelimme Pöllörockia.

Sittemmin kupla on saanut seistä aloillaan kuusi vuotta tallissa tai missä kulloinkin on ollut parhaat oltavat. Muut perheen autot ovat saaneet tyytyä olemaan taivasalla.  Vaikka yhtään ihan tuiki tavallista autoa perheessä ei olekaan, kun äiti-Anun kermanvärinen farmarimersukin on entinen saksalainen taksi.

– Kerran hampurilaisravintolan drive in -kaistalla yritin huudella myyjälle, että onko teillä ylimääräistä kasvisöljyä tähän tankkiin, mutta taisivat pitää minua vähän hulluna, Mika naurahtaa.

27kupla4

Sara, Sini ja Suvi Wiklund olivat nuorimmat Loimaan HeMa-shown näytteilleasettajat.
Sara, Sini ja Suvi Wiklund olivat nuorimmat Loimaan HeMa-shown näytteilleasettajat.

Sara, Sini ja Suvi Wiklund olivat nuorimmat Loimaan HeMa-shown näytteilleasettajat.