Toijalan Pallo 3-2 voittoon Padosta

Toijalan Pallo-49:n kotiottelu 18. kesäkuuta Tervakosken Patoa vastaan toi niukan 3-2 (1-1) voiton. Tämä nelosdivisioonan keskikastin kamppailu oli aika tasaväkistä puurtamista. Kumpikin oli yhtä lailla voitossa kiinni, mutta hivenen tarkempi oli kotijoukkue maalin edessä.

Jo kahdeksan minuutin kohdalla Pato siirtyi ottelussa johtoon. Markus Siivosen vapaapotku paristakymmenestä metristä painui Topan maalivahdin Jukka Saaren käsien kautta verkon perukoille. Kotijoukkueen tasoitus näki päivänvalon puolen tunnin kohdalla. Sampsa Laakson  syöttö löysi maalin edustalta Jesse Järven. Tämä jatkoi suoraan ykkösellä pallon alanurkkaan.

51 minuuttia oli kellossa, kun Pato siirtyi uudelleen johtoon. Tauon jälkeen kentälle vaihdettu Elias Lehtola viimeisteli joukkueensa kulmapotkun jälkitilanteesta 1-2:een. Toijalan Pallon kapteeni Jukka-Pekka Jyrämö toimi tasoitusmaalillaan joukkueensa herättäjänä. Numerot 2-2:een syntyivät 62 peliminuutin kohdalla.

Voittomaalia saatiin odottaa aina 85 minuutille. Kotijoukkueen Mikko Tromstedt kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Tuomitun rangaistuspotkun sisään voimalla ampui, Jesse Järvi.

Tämä toinen voitto peräkkäin Topalle, tuli aika lailla melkoisen puurtamisen jälkeen.

Sillä, varsinkin kaksinkamppailut tahtoivat useimmin kääntyä vieraille. Osoitus kuitenkin siitä, ettei helpolla juurikaan pinnoja irtoa.

Kotijoukkue muisti tulevaa vapaaherraa

Tämä otteluhan oli perinteinen Osuuspankki-ottelu. Yleisöllä, jota ihan kivasti katsomoon saapui, oli otteluun vapaa pääsy. Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Heikki Teräväinen  oli ottelutapahtuman merkkihenkilö. Vapaaherraksi 1.7. siirtyvää Teräväistä Toijalan Pallo-49 muisti seuran viirillä. Ottelun palkintoraati koostui myöskin OP-vieraista: Raadissa olivat: Helinä Knuutila, Jarmo Kuusisto, Tuomo Smått. Raadin valinnat: OP-pelaajat. T: Jesse Järvi. P: M. Siivonen. Matin Kello ja Optiikka OY:n pokaalit. T: Ville Ojala. P: Kari-Matti Hyvönen. Topan tähdet. 3 Jesse Järvi. 2 V. Ojala. 1 Toni Niskala. Varoitetut pelaajat. P: Dani Pullinen, M. Siivonen, Timo Siivonen.

Topan seuraavat ottelut ovat  perjantaina 27. kesäkuuta Tampereen Kaupissa  kello 20, jossa vastaan asettuu  FC Melody. Toijalan Pallo-49:n kakkosjoukkue Peli-Veikot kohtaa Dynamo Unitedin samana päivänä kello 19.  Peli pelataan Viialan urheilukentällä.