Valtuustosalin videokamerat jäänevät haaveksi

Keskustalaiset Markku Anttila (oik.) ja Jouni Vaittinen antoivat äänensä Mari Peräkiven (takana) esitykselle Aseman koulun jatkoajasta. Harri Rantala (sd) oli koulun lakkauttamisen kannalla.

Akaan valtuuston kokouksia voi seurata paikan päällä, mutta ei netissä. Kuvassa valtuutetut Harri Rantala (sd.), Jouni Vaittinen (kesk) ja Markku Anttila (kesk.).

Aloite Akaan valtuuston kokousten videoinnista ei ole toteutumassa. Kaupunginhallitus päätti viime viikon tiistaisessa kokouksessaan esittää valtuustolle, ettei valtuustosaliin hankita järjestelmää, joka mahdollistaisi kokouksien seuraamisen reaaliaikaisesti esimerkiksi omalta kotitietokoneelta.

Alustavan tarjouksen mukaan tarvittava mikrofoni- ja kamerajärjestelmä olisi tullut maksamaan ilman arvonlisäveroa noin 23 000 euroa ja järjestelmän ylläpito noin 8 500 euroa vuodessa. Vuoden 2014 talousarviossa ei ole määrärahaa kameroiden hankkimiseen.

Asiaa käsiteltiin Risto Kajannon (ps) viime vuoden lokakuussa tekemän valtuustoaloitteen pohjalta. Kajanto ja aloitteen allekirjoittaneet Henri Palm (ps), Markku Anttila (kesk), Mari Peräkivi (kesk), Mika Setälä (kd), Vesa Peltola (kesk), Jouni Vaittinen (kesk) ja Eija Tauren (kd) halusivat esityksellään ”tuoda valtuustotyöskentelyn 2000-luvulle” ja mahdollistaa kaupunkilaisten avoimen ja tehokkaan tiedonkulun valtuustotyöskentelystä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?