TamU-K kaatoi helposti Toijalan Pallon

24Topajuho sami junnu (1)KuvaPenttiJussila
Kuvan tilanteessa Toijalan Pallon maalivahti Juho Laine sekä pelaajat Sami Kähkönen (nro 15) ja Jussi Nyström saavat puolustettua kunnialla, ja lisämaaleilta säästytään TamU-K:ta vastaan. Kuva: Pentti Jussila.

Sarjanousija, kovasti kolmosdivisioonaan tähyävä Tampere United-Kannattajat jatkoi vahvoja esityksiään kotiotteluissaan. Joukkue on kotikentällään Pyynikin urheilukentällä voittanut tällä kaudella kaikki neljä kotiotteluaan maalierolla 11–0.

Tampereen piirin nelosdivisioonan ottelussa viime sunnuntaina TamU-K peittosi vieraansa Toijalan Pallo -49:n helposti 3–0 (3–0).

Pyynikin tekonurmikentällä siniasuisen tamperelaisjoukkueen liike ja syöttöpeli olivat vieraitaan huomattavasti edellä. Kotijoukkueen 1–0 ja 2–0-maalit saivat alkunsa vieraiden pahoista harhasyötöistä. Nämä osumat syntyivät 5:nnellä ja 23:nnella minuuteilla. 3–0 tuli vapaapotkusta puolen tunnin kohdalla.

Topa ei juuri maalintekopaikoille päässyt. Avausjakso olikin tamperelaisten näytöstä, ja heidän kannattajaryhmänsä Sinikaarti hoilasi voitontunnossaan kuuluvasti.

Hetkellinen piristys koettiin vierasjoukkueelta toisen jakson ensimmäiseen varttiin. Hätäpäivää TamU-K:lla ei kuitenkaan ollut, ja joukkue tuhri kolme selvää läpiajoa.

Ehkä nousijajoukkue on oikeasti lohkon vahvimpia ja näyttikin luokkaa paremmalta kuin Topa.

Akaalaisten on saatava peliinsä ryhtiä, ja aivan erilaista rytmiäkin. Huomattavasti parempaan on joukkueen kyettävä, ja kyllähän se kykeneekin. Yleisöä muuten perinteikkään Pyynikin selkänojallisilla penkeillä istui yli 200 henkeä.

Topan seuraava ottelu sarjassa on maanantaina 9. kesäkuuta. Ottelu Tampereen Peli-Pojat-70:ä vastaan pelataan Viialan urheilukentällä ja se alkaa kello 19.

TamU-K–TP -49 -ottelun varoitus: TP-49, Jesse Järvi.

Tähdet Topan parhaille jakoi TP-49:n huoltaja Hannu Rokkanen: 3 Sami Kähkönen, 2 Jussi Nyström, 1 Joonas Pietikäinen.

Toijalan Pallo venyi vajaalla tasapeliin

Viime viikon keskiviikon pelissä Toijalan Pallo -49 ei saanut läheskään toivottua tatsia päälle, kun joukkue kohtasi Sastamalan Woiman Toijalan keskusurheilukentällä. Jalkapallon nelosdivisioonan kamppailu päättyi tasatulokseen 1-1 (0-1).

Ottelun ennakkoasetelma ei suosinut vierasjoukkuetta, joka majailee lohkon viimeisenä. Mutta niin vain Woima pisti hyvin kampoihin ja pelasi jo toisen tappiottoman ottelun peräkkäin. Sakari Kaaja siirsi vieraat 0-1-johtoon 13 minuutin pelin jälkeen. Tilanne lähti Topan keskikentän pahasta harhasyötöstä. Koleaan ilmaan tuli lisää hyytävyyttä, kun pelattu oli 42 minuuttia, sillä Topan maalivahti Jukka Saari kaatoi läpimenossa olevan Woiman hyökkääjän. Tästä maalivahdille ulosajo, ja kotijoukkue loppupelin vajaalukuiseksi.

Sinänsä yhden miehen vajaus ei jalkapallossa tiedä automaattisesti pelin menetystä vastustajalle. Niinpä heti toisen jakson avausminuutilla sai kotijoukkue iloita tasoituksesta. Ajassa 46 minuuttia Toni Niskala pääsi yllättämään vieraiden hyvin torjuneen maalivahdin Jussi Torikan.

Ulosajoa odotettiin myös toisella jaksolla. Mutta tuomari Timo Valtanen katsoi Niilo Niemelän selvän nyrkiniskun vain keltaisen kortin arvoiseksi.

Keskiviikkona oli Topalla aineksia lisämaaleihin. Mutta niitä oli myös Woimalla. Kausi on edelleen alkuvaiheissa. Joten aikaa on kotimiehistöllä, saada tasaisuutta ja tehoja otteisiinsa. Nyt kokonaisuus ei kovin huimasti yleisöä lämmittänyt. Perinteiset kioskin tarjoilut, kisamakkara ja kahvi sen tekivät paremmin.

TP-49 kokoonpano, Woima-ottelussa. Jukka Saari (ulos 42 min.), Tuomas Kallioinen, Sami Kähkönen, Jussi Nyström ( C ), Toni Niskala,  Jyri Erkkilä, Jirka Järvi (87. Ilari Rantala), Joonas Saariniemi, Jesse Järvi, Tuomas Jokinen (33. Joonas Pietikäinen), Mikko Tromstedt (42. Juho Laine). Varoitukset. T: J. Saari, ulos. W: Petri Heiskala, Niilo Niemelä. Palkitut. T: T. Niskala. W: J. Torikka. Raati. Juha Hevonoja, Ville Ojala. Raati jakoi tähdet Topan parhaille. 3 T. Niskala. 2 S. Kähkönen. 1 J. Nyström.