Lemmenhotelli Mimosa Toijalan Satamassa

21mimosan hipiä  (2)
Toijalan Näyttämön kesänäytelmä on tänä vuonna Lemmenhotelli Mimosan hipiä.

Toijalan Näyttämön kesänäytelmänä nähdään Asko Sahlmanin, Perttu Pesän ja Otto Kanervan käsikirjoittama Lemmenhotelli Mimosan hipiä. Näytelmän ovat ohjanneet Annina Ärölä ja Pasi Repo.

Lemmenhotelli Mimosan vieraat joutuvat lemmenlomallaan herkullisiin tilanteisiin. Keski-iän ylittänyt villihkö kolmen K:n kauppiaspariskunta Jorma ja Maikki nauttivat matkan joka mutkasta. Kevyen, keskiraskaan tai raskaan parisuhteen ohjastukseen oikeuttava parisuhdemaisterin tutkintopassi saa Jorman ja Maikin matkassa kovaa vauhtia uusia suoritusleimoja. Toisessa huoneessa asuvat radioon häämatkastaan live-lähetystä tekevä radiojuontaja Jarmo Karibian auringosta haaveilevan Heidi-vaimonsa kanssa.

Hotellin pitäjiä, Lauria ja Benitaa, odottaa yllätys, kun 20 vuotta kolme kuukautta ja seitsemän päivää sitten nuotionsavussa alkunsa saanut tytär Pirkko saapuu moottoripyörällä kotikylälle esittelemään uutta aviopuolisoehdokastaan. Mitä kypärän alta paljastuukaan?

Ovet paukkuvat, lempi leiskuu ja tarinaa tahdittavat Juice Leskisen koomiset ja koskettavat hitit vuosikymmenien varrelta. Luonas kai olla saan, Kaksoiselämää, Pyhä toimitus, Ei elämästä selviä hengissä, Daisarit, Juankoski Here I Come, Rakkauden ammattilainen, Marilyn, Mimosan hipiä ja monet muut tunnetut klassikot eivät jätä kylmäksi

Rooleissa nähdään Lauri Vee Keräsenä Teppo Klemetti, Benita Punnosena Jaana Saarela, Pirkko Punnosena Tanja Raitio, Jaska (Jaana) Vasamana Emilia Hakala, Jorma Kurvisena Janne Petäjä, Maikki Kurvisena Anita Ruuskanen, Tarmo Lahtena Jukka Peräkivi ja Heidi Vesterisenä Susanna Nieminen.

Ensi-ilta on lauantaina 7.6. kello 17.

Muut esitykset: ti 10.6., to 12.6., la 14.6., su 15.6., ti 17.6.. su 22.6., ti 24.6., to 26.6., la 28.6., su 29.6., ti 1.7., to 3.7., la 5.7., su 6.7., ti 8.7., to 10.7., la 12.7., su 13.7., ti 15.7., ke 16.7., to 17.7. ja la 19.7. Lauantaisin ja sunnuntaisin esitykset alkavat kello 17 ja arkisin kello 19.

 

kuva1

 

Homeita ja hajusteita Pirttikoskella

Pirttikosken kesäteatterin näytelmä kertoo tämän ajan tutuksi tulleista ongelmista. Litinälammen kyläkoulu on tarinan polttopisteessä. Oppilaita liian vähän, koulussa epäillään olevan kosteusvaurioita, ehkäpä peräti hometta. Koulun nuori miesopettaja on omituinen ja koulukiusaamistakin esiintyy. Eräs lapsena koulukiusattu janoaa yhä kostoa ja tekee omaa myyräntyötään. Osa lasten vanhemmista on vähintään yhtä omituisia kuin opettaja. Kunnan talous on kuralla ja koulua uhkaa sulkeminen. Tilanne kylällä on kaiken kaikkiaan sekava, jotkut ovat valmiita taistelemaan koulunsa puolesta ja jotkut taas eivät.

Lapsia uhkaa sijoittaminen naapurikylän kouluun, missä opetuksesta vastaa toinen persoonallisuus: nuorehko, eksoottista parfyymia käyttävä naisopettaja. Ainesta monenlaisiin tapahtumiin riittää varsinkin, kun tarinaan lisätään vielä kylällä asusteleva venäläinen maahanmuuttaja ja pari lapsille roolimalleina toimivaa kouluäijää.

Näytelmän on käsikirjoittanut ja ohjannut Seppo Holttinen. Pääroolissa opettaja Ryhtilänä nähdään uusi kasvo Pirttikoskella Matvei Ojansuu. Hänen vastanäyttelijänään on 16 vuoden tauon jälkeen Pirttikosken näyttämölle palaava kiinanapu Hanna Holttinen opettaja Piiraisen roolissa.

Muissa rooleissa nähdään Vallu Litinäojana Kyösti Alhainen, Selma Litinäojana Suvi Kelkkanen-Rautiainen, Eemeli Litinäojana Eetu Hyvärinen, Sini Litinäojana Eimi Hyvärinen, Sanni Kotalampena Sari Junnila-Saari, Riikka Kotalampena Susanna Lehtonen, Voitto Kyrsämäkenä Sauli Alitalo, Aira Kyrsämäkenä Sirkku Hyytiäinen. Elina Kyrsämäkenä Jenna Alhainen, Tuuli Puistona Mira Alhainen, Vladimir Tupinina Seppo Holttinen, Eversti Ryhtilänä Jukka Haapanen, Herbert Höylänojana Pekka Heino, Vatasena Seppo Holttinen, Otto Hanakkana Joni Laakso, lapsina Arttu ja Roope Alhainen.

Homeita ja hajusteita -näytelmän ensi-ilta on sunnuntaina 13.7. klo 19.

Muut esitykset: ti 15.7., to 17.7., su 20.7., ti 22.7., to 24.7., su 27.7., ti 29.7., to 31.7. sekä su 3.8. Esitykset alkavat kello 19. Sunnuntaina 20.7. ja 3.8. on myös päivänäytökset klo 14.

 

Emil Wikströmin elämää Visavuoressa

Visavuoren museolla esitetään heinä- ja elokuussa Emil Wikströmin 150-vuotisjuhlaesityksenä valkeakoskelaisen Jarkko Suhosen käsikirjoittama ja ohjaama kuvaelma ”Kuriositeetteja kuvanveistäjän elämän varrelta”.

Emil Wikström syntyy Turussa 150 vuotta sitten, veistää jo poikasena ahkerasti, opiskelee nuorukaisena 1880-luvun Pariisissa ja raivaa tiensä ”kansakunnan viralliseksi kuvanveistäjäksi”, joksi häntä 1900-luvun alussa kutsuttiin.

Esityksessä kolme eri-ikäistä Emil Wikströmiä viettää syntymäpäiväänsä ja kertoo kuvanveistäjän tarinaa.

Emil Wikströmiä lapsena esittää Verneri Tamminen, aikuista Marko Itkonen ja vanhaa Wikströmiä Jaakko Tawast. Alice Wikströmin roolissa on Mira Flinkman.

Mukana ovat myös Virpi Paasikoski-Savijärvi, Ilkka Pohjalainen ja Janne Kulosaari, joilla kaikilla on useita rooleja anopista ja pariisittaresta Akseli Galle-Kallelaan, Pekka Haloseen ja Eliel Aspelin-Haapkylään.

Näytelmän puvut ovat lainassa Valkeakosken teatterista ja puvustuksesta vastaa Sanna Tamminen.

Esitykset ovat to 3.7., ti 4.7., ma 7.7., ti 8.7., ke 13.8., to 14.8. (varattu) ja pe 15.8. kello 18.00 sekä la 16.8. kello 17.30.

 

kuva 5 Kuvassa takana Emil Wikströmistä kertovan näytelmän ohjaaja Jarkko Suhonen ja Ilkka Pohjalainen keskellä Verneri Tamminen, Virpi Paasikoski-Savijärvi, Mira Flinkman ja Marko Itkonen. Edessä Jaakko Tawast (vas) ja Janne Kulosaari.

 

 

Mylläri ulvoo Hakkarin kartanon puistossa

Lempäälä Nuorisoseuran kesänäytelmänä nähdään Arto Paasilinna kirjoittama Ulvova mylläri, jonka on dramatisoinut Panu Raipia ja ohjannut Anne Helminen.

Ulvova mylläri sijoittuu ajallisesti 1950-luvun puoliväliin. Gunnar Huttunen on työteliäs mies, joka hoitaa kunniakkaasti kylän myllyä. Erikoiseksi Gunnarin tekee hänen jatkuva yöllinen ulvomisensa, johon kyläläiset ovat kyllästyneet. Pienessä kylässä ei ole sijaa erilaisuudelle tai nyt yleensäkään, ulvomiselle. Gunnar on yksinäinen, ystäviä ja ymmärtäjiä ei juurikaan löydy. Kunnes kylään saapuu Sanelma, kerhoneuvoja, joka saa Gunnarin tuntemaan jotakin, jota ei osaa edes itselleen selvittää.

Tapahtumat lähtevät vyörymään hallitsemattomasti eteenpäin. Gunnar etsii apua, hän kun ei oikein itsekään ymmärrä mikä se saa ihmisen ulvomaan. Yhteisö on valmis hylkäämään Gunnarin: ”Hoitoon se on laitettava!” ”Hullu se on!”

Ulvova mylläri on draamakomedia, jossa paasilinnalaiseen tyyliin tehdään hirtehistä komediaa yhteisön jäsenistä. Erilaisuutta ei hyväksytä. Komediallisuuden alta löytyy kuitenkin tumma pohjavire. Miten tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on, kokonaisena ihmisenä.

Ulvova mylläri on rakkaustarina, tarina erilaisuudesta. Lempäälän Nuorisoseuran kesäteatterissa saa nähdä, kokea ja kuulla intohimoisen ja vahvan tulkinnan, joka ei jätä kylmäksi.

Rooleissa: Gunnar Huttunen, mylläri: Kari Peltonen, Sanelma Käyrämö, kerhoneuvoja: Taru Vepsäläinen, Tervola, kauppias: Sirpa Ahola, Ervinen, kunnanlääkäri: Jari Mäkinen, Vittavaaran isäntä: Petteri Liikanen, Vittavaaran emäntä: Krisse Hakanen, Launolan renki: Anette Länsipuro, Portimo, konstaapeli: Eero Väätäinen, Portimon rouva: Tiia Jara, Jaatila, nimismies: Lauri Ahola, Huhtamoinen, pankinjohtaja: Arja Liikanen, Tanhumäki, opettajatar: Merja Vallin, Piittisjärvi, postinkantaja: Joonas Nuotio, Happola, liikemies: Heikki Kujanpää, mielisairaalan lääkäri: Anne Nuotio, maaherra: Harri Toivola, kalastaja: Heidi Roininen, luutnantti: Liu Pitkänen, kylän väkeä: Heidi Roininen, Anette Länsipuro, Rosina Salovaara, Minna Lappi, Aurora Lehtilä, Emma Brown.

Ulvovan myllärin ensi-ilta on keskiviikkona 25.6. kello 19.

Muut esitykset: pe 27.6., su 29.6., ti 1.7., ke 2.7., pe 4.7., su 6.7., ke 9.7., pe 11.7., ti 15.7., ke 16.7., to 17.7., la 19.7. ja su 20.7. Arkisin kello 19.00, sunnuntaisin ja lauantaina kello 17.

 

kuva 4 Kari Peltonen ulvoo myllärinä.

 

Tuhkimon tarina Rämsöössä

Rämsöön kesäteatteri, Teatteri Kurki  ja Vammalan Teatteri esittävät tänä kesänä yhteistyössä näytelmän Tuhkimo. Tuhkimo on suosittu kansansatu epäoikeudenmukaisuudesta. Sen varhaisin versio on peräisin Kiinasta noin 860-luvulta. Suomalaislapsille tarina on tullut tutuksi Grimmin veljesten satujen versiona. Heidän ensimmäinen satukokoelmansa julkaistiin vuonna 1812. Sadut eivät ole veljesten kirjoittamia, vaan he ovat muokanneet niitä kansantarinoiden pohjalta.

Rämsöön Tuhkimon on ohjannut Rami Saarijärvi.

Näytelmässä nähdään sadun kurpitsavaunut, lasikenkiä ja prinssi, joka etsii sydämeltään kaunista puolisoa. Mukana on tietenkin myös kello, joka lyö kaksitoista kertaa ja silloin tulee Tuhkimolle kiire. Näyttämön täyttää riemukas joukko aikuisia, lapsia ja nuoria ja yksi koira sekä muutama hiiri ja uljas satuorkesteri. Tuhkimon tarinaa ei voi kertoa ilman äitipuolta ja naurettavan ilkeitä sisarpuolia, jotka tekevät kaikkensa, jotta Tuhkimo ei pääsisi linnaan tanssimaan. Mutta ei Tuhkimon lannistaminen niin vaan käykään, koska Tuhkimon tukena on äitinsä ohje: Ole aina ystävällinen ja auttavainen, niin saat mitä toivot.

Rooleissa nähdään Tuhkimona Anna Viikari, äitipuolena Nina Oikarinen, Sisarpuolina Senja Ylä-Jarkko ja Iida Ollinpoika, haltijakummina Sisko Saikka, Prinssinä Aino Kulmala, kuninkaana Pekka Ojansivu, hovineitoina Meri Juomoja, Emmi Ollinpoika ja Alisa Qwick, hoviherrana Kalevi Alkio, kerjäläismiehenä Jaska Levo (+koira Bonzo)ja kylän lapsina Aaro Ollinpoika, Anna-Emilia Sorvoja, Emmi Peltoniemi, Melissa Taverne, Enni-Alisa Sorvoja, Sanni Haliseva, Pinja Salminen, Nea Lähdekorpi, Sara Murto ja Christian Saren. Kylän lapsista on muodostettu kaksi ryhmää, jotka vuorottelevat näytöksissä.

Näytelmän orkesterin muodostavat Mari Taverne, Juuso Lähdekorpi, Pekka Murto ja Mari Ollinpoika.

21mimosan hipiä  (1)
Toijalan Näyttämön kesänäytelmä on tänä vuonna Lemmenhotelli Mimosan hipiä.

Tuhkimon esityspäivät: la 28.6., su 29.6., ti 1.7., to 3.7., pe 4.7., su 6.7., ke 23.7., to 24.7., la 26.7., su 27.7., ti 29.7., to 31.7., pe 1.8. ja la 2.8. Esitykset arkisin kello 19, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 15 paitsi sunnuntaina 6.7. poikkeuksellisesti k 21mimosan hipiä  (2)ello 19.

22kesäteatterit 4 Ulvova mylläri lempäälässä
Kari Peltonen ulvoo myllärinä .
22kesäteatterit 2 pirttikoski kuva juhani törmänen
Litinälammen ala-asteen väkeä.
22kesäteatterit 5 visavuori takana  ohjaaja Jarkko Suhonen  ja Ilkka Pohjalainen keskellä Verneri Tammminen, Virpi Paasikoski-Savijärvi, Mira Flinkman ja Marko Itkonen. Edessä Jaak
Emil Wikströmin elämästä kertovan näytelmän tekijöitä: takana ohjaaja Jarkko Suhonen ja Ilkka Pohjalainen keskellä Verneri Tammminen, Virpi Paasikoski-Savijärvi, Mira Flinkman ja Marko Itkonen. Edessä Jaakko Tawast (vas) ja Janne Kulosaari

22kesäteatterit 3  Rämsöö TUHKIMO