”Äitikään ei vielä tiedä, miten kilpailuissa kävi”

Eemeli Rautanen kalastaa pian televisiossa

Viialalaiselta Eemeli Rautaselta on vielä Haihunkoski kokematta, mutta kalastamaan on päässyt muun muassa omalla mökillä Vesilahdella. Kesälomasuunnitelmiin kuuluu myös kalareissu Tenolle.

Viialalaiselta Eemeli Rautaselta on vielä Haihunkoski kokematta, mutta kalastamaan on päässyt muun muassa omalla mökillä Vesilahdella. Kesälomasuunnitelmiin kuuluu myös kalareissu Tenolle.

12-vuotias Eemeli Rautanen ei ole vielä päässyt uittamaan perhojaan Haihunkoskessa, vaikka oikeastaan Viialan Perhokalastajien vaatima näyttö tuli suoritettua viime kesänä Tenolla. Ensi kertaa Janne-isän jokavuotiselle kalareissulle mukaan päässyt Eemeli sai kotiin tuotavaksi kaksi Tenon lohta, jotka päätyivät graavikalaksi ja pakastimeen.

Ensi viikon lauantaista alkaen Eemeli mittelee taidoistaan myös Ylen TV 2:n lähettämässä Kalastusmestari-sarjassa, joka kuvattiin toissa viikolla Helsingin edustalla. Ohjelma on Ylen Osa Nuoret Mestarit ohjelmaperhettä, ja se on tuotantoyhtiö Story of Sportsin ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) yhteistuotantoa. Mukaan ohjelmaan Eemeli päätyi – kuten kalastusharrastukseensa ylipäätään  –  SVK:n kalatalouskonsulenttina toimivan isänsä jalanjäljissä. Omasta seurasta, Valkeakosken Kalaveikoista, mukaan kilpailuun lähtivät myös Kasperi Pöytäkivi ja Joni Kariluoma. Kaikkiaan kilpailuun osallistui 18 kilpailijaa, jotka jaettiin kuuteen joukkueeseen.

Puronieriät ja pari muuta salaisuutta

Paitsi erilaisia kalastamiseen ja kalankäsittelemiseen liittyviä taitoja Kalastusmestarin tiukkatahtisissa, kolmen päivän ajan aamusta iltaan jatkuneissa kuvauksissa koeteltiin Eemelin mukaan myös yhteispeliä ja hermoja.

– Meidän yhteispeli sujui tosi hyvin, ja meillä oli tosi kivaa. Muutenkin porukka oli mukavaa ja sain joukosta paljon uusia kavereita, syksyllä Keskustan koululta yläkouluun Hirvialholle siirtyvä Eemeli kuvailee.

Kalastusmestari-kilpailun ongen kokoamiset, kalan perkaamiset ja muut kalastukseen liittyvät tehtävät olivat Eemelille pitkälti jo ennestään tuttuja. 16-vuotiaan isosiskonsa Eerikan tavoin Eemeli on osallistunut aiemmin myös kalastuksen SM-toimintakilpailuihin, sillä isän perässä on pitänyt päästä ongelle ja pilkille ihan pienestä pitäen.

– Kuvamateriaalia on varmaan 200 tuntia. On jännittävä nähdä, miten paljon siitä televisiossa näytetään. Kyllä meitä ainakin paljon haasteltiin.

Enempää tulevasta sarjasta ei voi paljastaa, sillä kaikkia ohjelmaan osallistuneita sitoo vaitiolovelvollisuus, joka koskee kaikkea ohjelman tekoon liittyviä yksityiskohtia.

– Edes minä en tiedä, miten kilpailussa kävi. Ihan hyvä niin, sillä sehän pilaisi ohjelmasta sen jännityksen, Eemelin äiti Ira Ådahl-Rautanen kommentoi.

Eemelin mukaan salaisuuden pitäminen ei ole tuottanut erityisiä vaikeuksia. Edes kaverit eivät ole painostaneet kertomaan, miten kilpailussa kävi. Samaan tapaan Eemeli jättää vastaamatta, kun toimittaja kysyy, missä alamittaisiksi havaitut ja takaisin kasvamaan päästetyt puronieriät pyydykseen kävivät.

– Se oli sellainen hyvä kalapaikka, Eemeli virnistää salaperäisesti.

12-vuotias Eemeli Rautanen aloitti kalastusharrastuksensa suurin piirtein heti kävelemään opittuaan.

12-vuotias Eemeli Rautanen aloitti kalastusharrastuksensa suurin piirtein heti kävelemään opittuaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?