IT-ala täyttää Timur Alasen toiveet

22Timur Alanen 2
Timur Alanen haluaa jatko-opintoihin syventääkseen tietämystään IT-alasta.

Timur Alanen sanoo olevansa voitontahtoinen ja kunnianhimoinen. Niinpä hän suorittikin datanomin kolmevuotisen koulutuksen etuajassa Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistossa.
Peruskoulun jälkeen nuori mies mietti vaihtoehtona merkonomin opintoja, mutta IT-ala alkoi kiinnostaa enemmän. Hän alkoi suorittaa kaksoistutkintoa, mutta lukuintoa ei ollut vielä ensimmäisenä opiskeluvuonna, joten ylioppilastutkinto jäi suorittamatta.
Kun opiskelumotivaatio löytyi, todistukseen alkoi napsahdella huippuarvosanoja. Tutkintotodistuksen keskiarvo lähentelee 2,9:ää kolmen ollessa maksimi. Timur korotti viimeisenä opiskeluvuonna ensimmäisen vuosikurssin arvosanojaan.
Hän osallistui Taitaja-kilpailuun kahden opiskelukaverinsa kanssa. Porukan lajina oli yrittäjyys, ja kolmepäiväisestä finaalista oli saaliina hopeatila.
– Olen niin voitontahtoinen, että aluksi harmitti, että emme voittaneet. Mutta nyt on huippufiilis, että pärjäsimme niin hyvin. Se oli hieno päätös opinnoille.
Timur suoritti myös Keskon mestarimyyjä-koulutuksen ja oli kolmanneksi paras osallistujista.
Nuori mies on tyytyväinen opiston monipuolisiin opintoihin. Yrittäjyys ei ole pois suljettu vaihtoehto joskus tulevaisuudessa, ja koulutus antoi hyvät valmiudet yrittäjäksi ryhtymiseen.
– IT-ala kasvaa koko ajan, ja koko ajan tulee uusia juttuja. Haluan syventää osaamistani ja saada alasta laajemman kuvan. Haen Tampereen ammattikorkeakouluun opiskelemaan tradenomiksi, Timur Alanen suunnittelee.
Armeijan harmaat kutsuvat ensi tammikuussa, ja tarkoitus olisi varmistaa opiskelupaikka sitä ennen. Vielä Timur ei osaa sanoa, millaista työtä hän haluaisi tehdä jatko-opintojensa jälkeen. Työssäoppimisjaksoilla hän oli muun muassa erään verkkopalvelun ylläpitotehtävissä sekä kehitti myyntiä ja markkinointia.
Viialassa pitkään asunut Timur muutti toukokuun alussa Valkeakoskelle. Hän on hakenut sieltä alansa töitä. Jos työnhaku tärppää, hän ehtii olla vielä töissä ennen armeijaan menemistä.

22Timur Alanen 1