ToukoFestissä kuului musiikkia ja naurunpyrskähdyksiä

Ambush sai yleisön liikkelle.
Ambush sai yleisön liikkelle. Ambush-bändissä soittavat ja kuvassa ovat Jere Isberg (vas.), Lasse Hakala, Erno Koipio ja Markus Hakala.

Akaan nuorisovaltuusto järjesti lauantaina ensi kertaa ToukoFest-tapahtuman, jossa vieraat saivat nauttia sekä musiikista että huumorista. Ilmainen sisäänpääsy ja paikallisten nuorten esitykset vetivät paikalle yhteensä lähes 100 henkeä. Alun perin lähinnä nuorille suunniteltuun tapahtumaan saapui niin nuoria kuin vanhojakin, mikä miellytti nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimivaa Sami Haavistoa ja niin ikään nuorisovaltuustossa vaikuttavaa Niko Hormalaista.

– Yllättävän mukavasti oli porukkaa, vaikkei sinällään odotuksia yleisömäärän suhteen ollutkaan. Yleisö oli myös hyvin mukana ja oli hyvin energinen, nuoret valtuutetut toteavat.

Esiintyjille ja järjestäjille kiitosta

Yleisö oli tapahtumaan silminnähden tyytyväinen, ja tilaisuuden jälkeen kiiteltiin vuolaasti niin esiintyjiä kuin järjestäjiä.

– Tapahtuma ylitti kyllä selvästi odotukset, oli erittäin kiva tilaisuus. Esitykset olivat hienoja, yleisössä mukana ollut akaalainen Janika Lönnroth kiittelee.

Huumoripuolesta vastasivat stand up -show’n esittänyt akaalainen Arttu Järvinen sekä DiceRollers-ryhmän valkokankaalla nähty lyhytelokuva Arska ja Kospeli. Molempien esitysten aikana yleisöstä irtosi remakoita naurunpyrskähdyksiä

– Arska ja Kospeli nauratti kyllä hyvin yleisöä! Arvelinkin, että elokuva saattaa purra tähän ikäryhmään, Sami Haavisto nyökyttelee tyytyväisenä.

Yleisö hyppi ja tanssi musiikin tahdissa

Akaalaisista nuorista koostuneet bändit Triodo, Ambush sekä Pathwaynä aiemmin tunnettu Cartwheels on a Pirate Plankwalk saivat etenkin tilaisuuteen saapuneet nuoret hyvin mukaan. Yleisö taputti, hyppi ja tanssi kappaleiden tahtiin. Yhtyeet kiittelivät yleisöä ja järjestäjiä ja saivat itsekin kiitoksia.

– Bändit olivat loistavia! Yleisö oli mukana todella hyvin, Hormalainen kehuu.

Lavalla soitettiin niin yhtyeiden omia kappaleita kuin cover-biisejäkin. Lönnrothin mielestä yksi erityinen kappale nousi muiden yläpuolelle.

– Ambushin versio Metallican Master of Puppets -kappaleesta oli kyllä tapahtuman kruunu!

”Toivottavasti tästä tulee perinne”

Sami Haaviston mukaan into tapahtuman järjestämiseen lähti nuorisovaltuuston halusta tehdä jotain näkyvästi.

– Meillä on niin vähän päätösvaltaa loppujen lopuksi. Me voimme yleensä vain lähinnä esittää mielipiteitä. Nyt kun meillä oli omaa budjettiakin, halusimme tehdä jotain konkreettista.

Onnistuneen tapahtuman jälkeen Haavisto toivookin, että tulevaisuudessa samanlaisia tilaisuuksia järjestetään lisää.

– En uskalla luvata mitään, mutta toivottavasti tästä tulee perinne, että nuorisovaltuusto järjestää tällaisia tapahtumia!

 

Akaalaisten nuorten esitykset vetivät Toijalan Kinoon väkeä.
Akaalaisten nuorten esitykset vetivät Toijalan Kinoon väkeä.
Sami Haavisto on tapahtuman järjestäneen nuorisovaltuuston puheenjohtaja.
Sami Haavisto on tapahtuman järjestäneen nuorisovaltuuston puheenjohtaja.