Hyvä Timo!

Nyt en kyllä löytänyt pointtia, miksi sinua kiinnostaa niin kauheasti, kuka istuu Pro Akaa ry:n hallituksessa. Saat jatkaa salapoliisityötäsi, niin pysyy mieli virkeänä jatkossakin. Hieman voisit hellittää tuota negatiivisuutta asennemaailmassasi, niin ei aina poisteta kommentoinketjuja Facebookissa, missä väittelemme asioista. Minusta se on erittäin viihdyttävää, mutta ylläpitäjät näköjään omaavat erilaisen huumorintajun.

Markkinointisihteeri Kantolalle tein muutama viikko sitten ehdotuksen, että kiertäisimme kesätapahtumia ympäri Pirkanmaata ja markkinoisimme Akaata hyvänä paikkana asua. Ainoastaan kiinteät kulut toivoin kaupungin kustantavan, muuten Pro Akaa ry toimisi talkoohengessä Akaan hyväksi. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaarelta tuli kylmää kyytiä, jotta kaupunki ei osallistu mihinkään kustannuksiin. Siihen kuivui kokoon yhteistyökuvio markkinoinnin saralla tältä osin.

Kaupunki maksoi viime vuonna lähes 600 000 euroa “sakkomaksuja” valtiolle, koska kuntouttavaa työtoimintaa ei saada järjestettyä optimaalisesti. Neuvottelin perusturvajohtajan sekä sivistysjohtajan kanssa yhteistyöhankkeesta, missä yhdistys ottaisi osan kuntouttavasta toiminnasta kontolleen, jolloin muodostuisi huomattavia säästöjä sekä työpaikkoja kaupunkiin. Säästöt vuositasolla tulee olemaan satoja tuhansia euroja, mikä varmaan olisi tarpeen näinä taloudellisesti tiukkoina aikoina, jolloin kaupungin henkilökuntaa lomautetaan säästösyistä.

Tällaista toimintaa mm. Pro Akaa ry tulee harjoittamaan Akaassa, jos vain annetaan mahdollisuus toimia akaalaisten parhaaksi.

Akaan kaupungin strategiassa lukee, että yhdistysten toimintaa tuetaan. Nyt tosin yhdistys tukisi kaupungin toimintaa. Täytyy varmaan lisätä tämä toimintamuoto kyseiseen paperiin.

Ei ole helppoa kolmannen sektorin aloittaa tehokasta säästöjä aiheuttavaa toimintaa tässä pitäjässä.

Hiljaa hyvää tulee Hämeessä.

Risto Kajanto

Pro Akaa ry:n puheenjohtaja