Leivon tamma on valmis huippuvauhtiin

Viime vuonna raviradoilta lähes 30 000 euroa kerännyt Timo Leivon Jaqueline Mon Ami sijoittui tämän vuoden avauksessaan Forssassa toiseksi.
Viime vuonna raviradoilta lähes 30 000 euroa kerännyt Timo Leivon Jaqueline Mon Ami sijoittui tämän vuoden avauksessaan Forssassa toiseksi.

Forssan Pilvenmäellä ravattiin tiistaina tavallisiin iltaraveihin nähden poikkeuksellisen kovatasoinen lämminveristen ryhmäajo, jossa pääosassa olivat tauolta palanneet Jarno Kauhasen suojatti Stoneisle Lilian ja kylmäkoskelaisen Timo Leivon viime kauden menestyjä Jaqueline Mon Ami.

Koska mukana oli muitakin kovia enintään 38 000 euroa voittaneita, kesäkuntoisella kaviouralla mentiin alusta isoa kovaa. Ensimmäisen puolikkaan kilometriajaksi kellotettiin 11,5, mutta kilometrin väliaika oli tasaantunut 16,5:een. Timo Leivo ei takarivin lähtöpaikalta saanut kiihdytetyksi tammaansa kärkijoukkoihin, vaan valjakko jäi juoksemaan oivaan tarkkailupaikkaan kolmanteen pariin ulos.

Viimeisellä takasuoralla Jaqueline Mon Ami lähti kolmannen radan kautta kiertoon ja pääsi ennen viimeistä kaarretta letkaa vetäneen Stoneisle Lilianin kupeelle. Maalisuoralla otettiin hevosesta mittaa, ja kisan osallistui kolmantena vielä Markku Niemisen Golda Mercury. Maalissa Esa Holopaisen ajama Stoneisle Lilian oli puoli hevosenmittaa Leivon tamman edellä ja kuittasi kahden tonnin ykköspalkinnon. Leivon suojatin palkinto oli tuhat euroa. Kärkikaksikon ajat olivat 14,6a ja 14,7a.

Viime vuonna yhdeksän voittoa ja ennätyksensä 13,6a juossut Jaqueline Mon Ami avasi kuusivuotiskautensa lupaavasti kovassa seurassa, joten jatkossa voi odotella hyviä vauhteja.

Forssassa kylmäveristen tasoitusajossa ravasi ensimmäisen voittonsa kylmäkoskelaisen Unto Inkisen omistama ja valmentama kuusivuotias Laguuni. Voitokkaan tytärtä ohjasti viime vuoden kuskikunkku Mika Forss. Syyskuussa tauolle jäänyt tamma voitti ajalla 33,2. Viime vuoden seitsemästä kilpailusta oli kertynyt kaksi kakkosta ja kaksi kolmosta.