Kimmo Pohjonen juhlii Tampere-talossa

Viialalaissyntyinen harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen täyttää elokuussa 50 vuotta. Kuva: Jyrki Kallio.
Viialalaissyntyinen harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen täyttää elokuussa 50 vuotta. Kuva: Jyrki Kallio.

Kun viialalaissyntyinen harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen täyttää elokuussa 50 vuotta, on selvää, että tämä musiikin moniottelija tekee juhlavuotenaan jotain ennennäkemätöntä. Lopputulos nähdään 26. syyskuuta Tampere-talossa, jonne Pohjonen kokoaa taiteilijajoukon, jonka kanssa hän on tehnyt poikkitaiteellista yhteistyötä ja toinen toistaan kekseliäämpiä projekteja. Lavalla on eri alojen huippuja, muun muassa balettitanssija Minna Tervamäki, rockmuusikko Ismo Alanko, Helsinki Nelsonin painijoita ja Rämsöön moottorimiehet.

Pohjonen on tunnettu kokeellisluontoisesta tyylistään ja värikkäästä ilmaisutavastaan muun muassa rockin, folkin, avantgarden, improvisaation, tanssi- ja teatterimusiikin sekä klassisen musiikin parissa.

‒ Olen todella innoissani voidessani toteuttaa tämäntyyppisen isomman kokonaisuuden, voisi jopa sanoa eräänlaisen retrospektiivin, Tampere-talossa. Konsertin ensimmäinen puoliaika on enemmän musiikkipainotteinen kokonaisuus, joka yhdistelee eri teoksiani viime vuosilta. Jälkimmäinen osa tuo musiikin lisäksi mukaan myös ulkomusiikillisia elementtejä, kuten tanssia, painia ja maamoottoreita, Kimmo Pohjonen kertoo.