Kevät on hölkkääjän kulta-aikaa

Vuodet eivät ole veljeksiä. Viime vuonna Viialan Ympärijuoksuun startattiin lumihankien keskeltä. Nyt tiet ovat olleet paljaita jo pitkään ja pääsiäislauantaiksi on lupailtu jopa 15 asteen lämpötiloja.
Vuodet eivät ole veljeksiä. Viime vuonna Viialan Ympärijuoksuun startattiin lumihankien keskeltä. Nyt tiet ovat olleet paljaita jo pitkään ja pääsiäislauantaiksi on lupailtu jopa 15 asteen lämpötiloja. Kuva: Harri Mattila.

Keväällä lumet ja jäät sulavat ja kenkä saa pitoa alleen. Jälleen saa nautiskella juoksun riemua. Tänäkin keväänä akaalaisia hölkkääjiä hellitään kolmella juoksutapahtumalla. Viialan Ympärijuoksu on niistä ensimmäinen. Tasan kymmenen kilometrin taipaleelle startataan ensi lauantaina 19.4. kello 13. Ilmoittautumisia otetaan vastaan Viialan urheilukentällä puoleen päivään saakka.

– Runsaasti kiitosta saanut reitti kiertelee kevyenliikenteen väylillä ja hiljaisilla kaduilla kylän ympäristössä, kertoo Viialan Valtin sihteeri Mika SieviKorte.

– Juoksuharrastus näyttää jatkuvasti lisäävän suosiotaan. Uskoisin osallistujamäärän kipuavan jonnekin 80:n ja 100:n välille.

Seuraava kunnontestaus on jo seuraavan viikon lauantaina 26.4. Toijala-Hölkkä on Toijalan Vauhdin järjestämä kuntoilutapahtuma, jossa on runsaasti sarjoja. Toijala-Hölkän tukikohtana on Nahkialan koulu ja siihen ilmoittautuminen päättyy torstaina 24.4. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu vielä paikan päällä. Lisätietoja löytää seuran kotisivuilta.

 

 

Kylmäkosken Veikot järjestää kesäkuun 1. päivänä perinteikkään Lumijärvi-juoksun. Tähän tapahtumaan voi ennakkoon ilmoittautua Juoksija-lehden kotisivujen kautta.

– Lähtekäähän kaikki juoksuharrastajat nyt liikkeelle. Tuette samalla seurojen junioritoimintaa, kannustaa Sievi-Korte akaalaisia kuntoilijoita.