Akaa-Volley taipui toisessakin välierässä Särkät-Volleylle 3–1

Akaa-Volleyn junioripelaajat osoittivat, että jatkuvuutta tämän kylän lentopalloilulla riittää. Yksi esiinmarssijoista oli kuvan Jere Aalto. Kuva Markku Ruonala.
Akaa-Volleyn junioripelaajat osoittivat, että jatkuvuutta tämän kylän lentopalloilulla riittää. Yksi esiinmarssijoista oli kuvan Jere Aalto. Kuva Markku Ruonala.

Sunnuntai-iltana Akaa-Volleyn lentopallomiehistö kohtasi liigakarsinnan toisessa välierässä Särkät Volleyn Kalajoella. Akaalaisittain kesäloma alkoi harmittavan aikaisin, kun toinenkin välierä päätyi hiekkasärkkien miehistön voittoon lukemin 3–1 (22–25, 25–23, 25–16, 25–17).

Ensimmäisen erän AKaa-Volley aloitti vahvasti ja peli rullasi hyvin. Erä kulki tasaisesti, mutta Akaa oli lopussa terävämpi saaden erän nimiinsä.

Toisessakin erässä mentiin aivan loppupisteille asti tasalukemissa. Tilanteessa 23–23 Särkkien kova ja kokenut joukkue kuitenkin ratkaisi pari viimeistä palloa kotijoukkueelle ja siinä tapahtui ottelun käännekohta.

Kolmannessa erässä kotijoukkue jyräsi, ja Akaan miehistö sortui lukuisiin virheisiin. Neljäs erä oli enää muodollisuus, eikä Akaa-Volley pystynyt Särkkien peliä tosissaan haastamaan eikä horjuttamaan.

Akaa-Volley aloitti siis kesäloman, ja Särkät-Volley jatkaa 1-sarjan finaaliin. Finaalin toinen joukkue on Mikkelin Passarit, joka hävisi Kyyjärven KyKylle toisen välierän, mutta voitti kultaisen erän 34–32. Finaalisarja pelataan paras kolmesta systeemillä eli tästä parista kahdella voitolla voittaa 1-sarjan. Voittajalla on mahdollisuus anoa suoraa liigapaikkaa kaudeksi 2014–2015, ja hävinnyt karsii liigapaikasta liigajumbo Rantaperkiön Iskun (Tampere) kanssa.

– Kausi oli vaiherikas, ja sarja oli jälleen mielenkiintoinen tasaisuutensa ja kovuutensa vuoksi. Joukkueen tavoitteet täyttyivät siltä osin, että aiempia vuosia parempaan sijoitukseen pyrittiin ja sinne päästiin. Aikaisempina vuosinahan on tiputtu viimeistään puolivälierävaiheessa. Nyt päästiin vaihe eteenpäin. Oman seuran juniorit marssivat esiin hyvällä rintamalla, ja kehitystä heidän osaltaan tapahtui melkoisesti. Peliaika 1-sarjassa on kovan tason vuoksi kuitenkin melkoisen työn takana. Joka pallosta pitää pystyä nauttimaan. Siinä hetkessä, kun kentälle pääsee, pitäisi parasta osaamista pystyä itsestä antamaan. Siinä on nuorille korvien väleille kovaa koulua, mutta hyvillä arvosanoilla Akaan nuoret tästä koulusta tämän kauden osalta mielestäni selvisivät, kertasi kauden tapahtumia kotimatkalta joukkueenjohtaja Erkki Tuomi.

Juniorien pelit jatkuvat A-Volleyn paidoissa

Akaa-Volleyn päävalmentajan Risto Lahden mukaan Särkät oli todella kova joukkue, jolla oli ratkaisijoita Akaa-Volleytä laajemmalla rintamalla.

– Koko heidän avauskuusikkonsa on mahdollisia otteluiden kääntäjiä ja ratkaisijoita. He eivät kaadu siihen, että jollain on vähän huonompi päivä. Kauteen olemme kokonaisuudessaan todella tyytyväisiä. Runkosarjassa tuli enemmän voittoja kuin ikinä ja kauden lopetuskin venyi aiempia vuosia pidemmälle. Jälleen saatiin hienoja päänahkoja, kuten esimerkiksi Särkät Volleyn voitto kotisalissa ylemmässä jatkosarjassa. Nyt vedetään pari viikkoa totaalista lomaa ja sitten aletaan sparrata omia junioreita. Junioripelaajat jatkavat vielä kevään aikana SM-mitalien tavoittelua omissa peleissään A-Volleyn paidassa. Nämä 1-sarjasta saadut kokemukset nousevat kevään edetessä niissä peleissä varmasti kovaan arvoon. Ja siellä kevään aikana aletaan myös katsastaa tulevan kauden pelaajasopimuksia kuntoon, että ensi syksynä olisimme taas hieman edempänä menossa ylöspäin, suuntasi katsetta tulevaan Akaa-Volleyn päävalmentaja Risto Lahti.

Akaa-Volley kiittää kannattajiaan ja tukijoitaan menneestä kaudesta.