Veikot tappioputkessa tärkeällä hetkellä

Kylmäkosken Veikkojen valmentaja Pauli Jokinen, vas. Ja, Mad Maxin valmentaja Timo Kopola, ovat myös entisiä pelikavereita Mad Maxin ajoilta.
Kylmäkosken Veikkojen valmentaja Pauli Jokinen, vas. Ja, Mad Maxin valmentaja Timo Kopola, ovat myös entisiä pelikavereita Mad Maxin ajoilta.

Futsal-liigan runkosarja lähenee loppuaan, eli ratkaisun paikat ovat käsillä. Raastavin tilanne on taulukon alapäässä, jossa viisi joukkuetta kamppailee paikasta auringossa.

Akaan oma joukkue Kylmäkosken Veikot on valitettavasti tuossa joukossa. Pisteitä pitäisi raapia vielä, mutta tuskaa on tuonut kolmen ottelun tappioputki.

Ruma tappio Monarilla

Tämän futsal-kauden ennätysyleisö Toijalan Monitoimihallilla ei nähnyt sitä mitä halusi tulla katsomaan viime keskiviikkona. Yleisö ei nähnyt leijonapaitaisen Kylmäkosken Veikkojen karjuvan vastustajaansa kumoon. Vierailija Mad Max Valkeakoskelta tuli ja vei tyylikkäällä esityksellään kolme pinnaa mukanaan maalein 2–7.

Melko tasapaksun ja ajoittain vaisunkin kauden tähän asti pelanneet valkeakoskelaiset olivat oikealla hetkellä terävänä. Sitä auttoivat toki Veikkojen alokasmaiset virheet. Jotain tärkeää oli unohtunut Veikkojen pelaajilta pukukoppiin tai peräti kotiin. Leijonapaidat eivät päässeet pelin herraksi oikein missään vaiheessa.

Avausjakson 1–1-tasoitusmaalissa oli sitä vanhaa ja monesti hyvin toiminutta akselia maalivahdin ja hyökkääjän välillä. Veikkojen maalivahdin Juho Laineen avausheitto tavoitti Juha Vedenpään, jonka kääntö päällä vei pallon verkkoon. Avausjakso päättyi todelliseen pukukoppimaaliin, kun Mad Maxin Tommi Salonen teki numeroiksi 1–3 ajassa 19.59 eli sekuntia ennen summeria.

Veikot sai aktiivisella liikkeellä ja kovemmalla karvauksella vieraat ahtaalle toisen jakson alkuminuuteiksi. Näytti jopa siltä, että kavennusmaalilla olisi tulossa vielä taistelua voitosta. Kaikki mureni kuitenkin vieraiden neljänteen osumaan kellon näyttäessä 33.51. Vajaassa kolmessa minuutissa Maxit käänsivät puukkoa haavassa vielä kolmen maalin edestä. Lohdutusmaalin Veikoille teki Juho Laineen syötöstä Jussi Nyström.

Vierasjoukkue käytti paikkansa kovalla prosentilla, kun siihen annettiin mahdollisuus. Tämä oli joukkueiden neljästä liigakohtaamisesta ensimmäinen, jossa voittaja oli Mad Max. Tuloksen myötä joukkueet vaihtoivat paikkaa pudotuspeliviivalla. Veikot putosi nyt yhdeksänneksi.

Liikunnan Riemu vei maalijuhlan

Keskiviikon pelin jälkeen Veikkojen matka suuntautui lauantaina Jyväskylään. Kaupungin kakkosjoukkue Liikunnan Riemu jatkoi akaalaisten vaikeaa jaksoa. Melkoisen maali-iloittelun jälkeen lukemat olivat 8–6 Riemulle.

Avausjakson lukemat 5–1 kertovat, missä päässä kenttää peli pääasiassa pyöri. Ilonaiheet Veikoilla olivat harvassa. Leijonapaitojen hahmo Vesa Pajula tasoitti pelin 1–1:een Jukka-Pekka Jyrämön syötöstä ajassa 8.50. Ottelussa hattutempun tehneen Garry Lewisin toimiessa kapellimestarina Riemu meni kuitenkin reiluun jaksovoittoon.

Toiseen 20-minuuttiseen tapahtumia riittikin eri malliin. Veikot kaivoi jostain oikean taisteluilmeen. Kotijoukkueen johto 6–2 muuttui 6–5:een, kun Veikot teki kolme maalia kahdessa minuutissa. Kun vielä minuutti ja 13 sekuntia ennen päätöstä oltiin lukemissa 7–6, saatiin kunnon trilleri aikaiseksi. Riemu pystyi kuitenkin rutistamaan vielä yhden osuman, eikä hienosta venymisestä tullut Veikoille palkintoa.

Toinen jakso oli näyttö siitä, ettei Kylmäkosken Veikot aio luopua pudotuspelihaaveistaan. Maaleja Veikoille tekivät V. Pajula 3+2, J. Nyström 1+3, J-P. Jyrämö 1+1. Juha Vedenpää 1+0.

Veikkojen huipputärkeät pelit jatkuvat tulevana lauantaina kotipelillä, kun vastaan tulee uuden ilmeen peliinsä löytänyt Turun Pallokerho. Liigaottelu alkaa kello 15.

 

Kylmäkosken Veikkojen Jussi Nyström, on futsal-liigan maalintekijätilaston kärkimiehiä.
Kylmäkosken Veikkojen Jussi Nyström, on futsal-liigan maalintekijätilaston kärkimiehiä.