Jatkoon! Akaa-Volley aloitti liigakarsinnan puhtaalla 3–0 voitolla ja eteni välieriin

Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittu Adjete Agnithey (4) jätti Enonkosken parhaana palkitun Mika Nenosen (3) täysin varjoonsa. Akaan puolella Jimmy Hernandezin (8) varmistaa. Kuva:Harri Mattila.

Akaa-Volley kohtasi lauantai-iltana kotisalissa Monarilla liigakarsinnan puolivälierävaiheessa Enonkosken Pyrinnön. Ottelu oli parista tiukasta erästä huolimatta akaalaisten selvää hallintaa ja joukkue vei peliä koko aika. Lopputulos 30 (25–20, 26–24, 25–23) tuli varmalla ja virheettömällä perussuorittamisella.

– Vaikka pari viimeistä erää oli numeroilla tiukkoja, oli pelaajilla koko aika tunne, että homma hoidetaan tänään kotiin. Itsevarmuus ja luottaminen omaan tekemiseen huokui otteista, kun taas vastustaja keskittyi varsinkin kaksi viimeistä erää tuomareiden ja tuomioiden arvosteluun, arvioi peliä Akaa-Volleyn valmentaja Risto Lahti.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen selvällä hallinnalla. Akaan miehistö malttoi pelata huolellisemmin ja karkasi nopeasti 5–1 johtoon. Tuolla neljän–viiden pisteen johdolla mentiin koko erä loppuun asti, ja liekeissä kotijoukkueesta oli erityisesti Jimmy Hernandez. Hän teki tarpeen tullen juuri oikeita ratkaisuja: välillä Jimmy teki järkeviä sijoituksia ”rullaten” peliä eteenpäin ja paikan tullen iski takuuvarmasti palloa kenttään.

Toiseen erään EnPy tuli terävämmin alusta alkaen, ja koko erä pelattiin tasapäisesti. Vierailijoita piti pelissä mukana erityisesti kokenut hakkuri Mika Nenonen, joka käänteli hyökkäyksiään toistuvasti kotijoukkueen torjunnan käsistä seinille, sekä kovien hyppysyöttöjen mies Mikko Sairanen.

Ottelun edetessä kolmanteen erään alkoivat vierailijoiden syömähampaatkin väsähtää ja tehot laskivat. Akaalaisten tehot säilyivät läpi ottelun ja jopa paranivat loppua kohti. Tästä hyvä esimerkki oli Adjete Agnithey. Ensimmäisen erän näytti, että Adjete olisi vielä hakenut lämpöä ja ”säästeli” itseään pelin loppupuolelle. Ensimmäisessä erässä hän vielä ”peippaili” palloa torjunnan yli tyhjiin paikkoihin vastustajan odotellessa tavanomaisia ”pommeja” puolustusasemissa ”kypärät päässä”. 3. erän alkuun Adi nappasi illan komeimmalla torjunnalla EnPyn Nenosen hyökkäyksen yksin kiinni ja antoi lopullisen suunnan ottelun kululle. Adjete palkittiin ansaitusti kotijoukkueen parhaana pelaajana.

Välierät alkavat heti

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat välierien ensimmäisellä ottelulla jo tulevana lauantaina 1.3.2014 klo 19.00 kotisalissa Toijalan Monarilla. Vastaan tulee Särkät Volley. Välierävaihe pelataan kahdesta otteluvoitosta. Toinen osaottelu pelataan vieraskentällä noin viikon päästä ensimmäisestä. Otteluvoittojen ollessa kahden pelin jälkeen tasan pelataan Kalajoen suunnalla ottelun päälle Kultainen erä, jonka voittaja jatkaa ottelusarjaa ja hävinnyt aloittaa kesäloman. Ylemmässä jatkosarjassa Akaa-Volley vei ennakkosuosikki Särkkiä kotisalissa 3–0. Kalajoella ottelu päätyi Akaan miehistön tappioon 2–3. Moneen kertaan toistettu fraasi ”ykkössarja on tänäkin vuonna ennätystasainen ja mitä tahansa voi tapahtua” pitää siis erityisen hyvin paikkansa.

–Tosissaan lähdemme haastamaan Särkkien ulkomaalaisvahvistuksia ja voitto on ainoa tavoite tässä vaiheessa kautta. Joukkueen terveystilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä, joten mahdollisuudet on vaikka mihin, pohjusti välierävaihetta joukkueen johtaja Erkki Tuomi.