Valkeakosken Hakaa edustava Pirttijoki on joukkueen ainoa pirkanmaalainen

Juho Pirttijoki sai maajoukkuekutsun

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edustaa Suomea Latviassa pelattavassa Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta.

Valkeakosken Hakan A-junioreiden puolustaja, akaalainen Juho Pirttijoki sai kutsun alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallon maajoukkueeseen. Pirttijoki edustaa Suomea Latviassa pelattavassa Federation Cupissa 4.-6. maaliskuuta. Kuva: Tommi Liljedahl.

Toijalan Pallo-49:n kasvatti, nykyisin Valkeakosken Hakaa edustava 17-vuotias Juho Pirttijoki sai miellyttävän puhelinsoiton viime lauantaina. Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Wiss kutsui tuossa puhelinkeskustelussa Juhon edustustehtäviin.

Maajoukkue osallistuu 4.–6.3. Latviassa järjestettävään Federation cupiin. Suomen ja Latvian lisäksi turnauksessa pelaavat Azerbaidzhan ja Ukraina.  Maajoukkueen miesvahvuus tuossa turnauksessa on 18 pelaajaa. Juho on ainoa pirkanmaalainen pelaaja joukkueessa.

FC Hakan A-junioreiden kolmella voitolla alkanut SM-karsintasarja, ja sitä myöten myös Juhon vahvat otteet on siis huomattu. Hakan 4–1 voitto karsintasarjassa Tampereen Ilveksestä 18. helmikuuta oli lopullinen näyttö paikalla olleelle Wissille.

– Yllätyshän kutsu oli, vaikka pelit ovat hyvin menneetkin. Kun näytönpaikkaa tarjotaan, pistetään kaikki peliin. myhäilee Juho Pirttijoki.

Jalkapallo täyttää liki kaksimetrisen puolustuspelaajan arjen vahvasti. Meneillään oleva karsintasarja jatkuu huhtikuulle. Eikä siitä olekaan pitkä aika kesään.

– Pelit kulkee, ja paikat ovat kunnossa, juniori kommentoi.

Maajoukkueen valmistava leiri on 3. maaliskuuta Helsingissä. Turnauksen avausottelussa 4. maaliskuuta Suomi kohtaa Latvian. Sijoitusottelu pelataan 6. maaliskuuta. Turnauspaikka on Latvian pääkaupungin Riian Skonto-halli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?