Pelikamat pestään jatkossa varastossa

Kallioisen (oik.) ja Laineen paritalossa työt ovat edenneet sisätöihin. Pääasiassa taloa on rakentanut Juho yhdessä isänsä Matti Laineen kanssa. Tuomas ehtii hommiin keskimäärin kerran viikossa. Parhaimmillaan Juho Laine tekee rakennustöitä ensin kahdeksan tuntia päivässä ja lähtee sitten futsaltreeneihin.
Kallioisen (oik.) ja Laineen paritalossa työt ovat edenneet sisätöihin. Pääasiassa taloa on rakentanut Juho yhdessä isänsä Matti Laineen kanssa. Tuomas ehtii hommiin keskimäärin kerran viikossa. Parhaimmillaan Juho Laine tekee rakennustöitä ensin kahdeksan tuntia päivässä ja lähtee sitten futsaltreeneihin.

Futsalmaalivahdit Ilves FS:n Tuomas Kallioinen ja Kylmäkosken Veikkojen Juho Laine vakuuttavat, että pelikenttien ulkopuolella ei käydä kiivaita jälkipelejä, vaikka siihen olisi oiva tilaisuus. Akaalaismiehet ovat paitsi liigapelaajia kohta myös seinänaapureita Toijalan Uuteenkylään nousevassa paritalossa.

– Suomen futsalkulttuuri on sellainen, että kun 40 minuuttia pelataan, ollaan vastustajia. Mutta kun summeri on soinut, ollaan kavereita, Juho Laine kuvailee.

Kallioinen ja Laine ovat tunteneet toisensa reilut kymmenen vuotta ja ovat olleet ennenkin naapureita asuessaan samassa rivitalossa.

Molemmat ovat aloittaneet jalkapallouransa pikkupoikina nykyisissä akaalaisseuroissa, Kallioinen Toijalan Pallossa ja Laine Kylmäkosken Veikoissa. Futsalin Suomen mestaruuksia on Kallioisella neljä ja Ilveksen kakkosmaalivahtina neljä kautta pelanneella Laineella kolme. Kallioinen on kuulunut myös maajoukkueeseen, ja viime vuonna hänet palkittiin Akaan vuoden urheilijana. Ensi kesänä molemmat miehet nähdään jalkapallokentillä Toijalan Pallon edustuksen riveissä.

Ilta-aurinko paistaa takapihalle

Kallioisen ja Laineen talonrakennusprojekti Akaan kaupungilta ostetulla 1400 neliön tontilla on alkanut heinäkuussa. Alun perin talon paikaksi kaavailtiin vastapäistä tonttia, mutta lopulta ilta-aurinko ratkaisi talonpaikan.

– Rupesimme miettimään, onko mukavampi että ilta-aurinko paistaa etu- vai takapihalle. Nyt se paistaa takapihalle.

Yksikerroksisen, lautaverhoillun puutalon on suunnitellut Juhon isä rakennusmestari, rakennusinsinööri Matti Laine, jonka yritys Pirkanmaan Kattajat Oy tekee vesikatto- ja vedeneritystöitä. Kaikki paritalon ulkoseinäelementit ja päätykolmiot on valmistettu sisätiloissa yrityksen hallilla Kylmäkoskella. Pääsääntöisesti rakennustöistä ovat vastanneet Laineen miehet, Tuomas on ehtinyt mukaan keskimäärin kerran viikossa.

Kumpaankin paritalohuoneistoon tulee 107 neliötä sekä varastotilaa ja kahden auton autokatos. Olohuoneen, keittiön, kodinhoitohuoneen ja saunatilojen lisäksi Laineen ja avovaimonsa Heini Rantalan huoneistoon tulee kaksi makuuhuonetta ja Tuomas ja Jenni Kallioisen huoneistoon kolme makuuhuonetta.

– Lähtökohtana oli, että huoneiston pitää olla suurempi kuin on se rivarikämppä, jossa nyt asutaan. Tilaa pitää olla ainakin yhden huoneen verran enemmän. Talosta tulee myös helppokäyttöisempi, Tuomas kertoo.

Lisätila on paikallaan jo senkin takia, Kallioisen perhe on kasvanut rakennusprojektin aikana. Perheeseen syntyi tytär 27. tammikuuta.

Juhon ja Heinin huoneistossa pariskunnan toiveen toteuttaa 18 neliön makuuhuone, johon kuuluu pukeutumistila.

Paritalon lämmitysmuotona on maalämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä. Huoneistoihin tulee myös takka.

Pelikamat pois saunasta

Myös miesten pelaajatausta näkyy talon suunnittelussa. Pelivarusteet pestään ja säilytetään jatkossa ulkovarastoissa, joihon tulee lämmintä tilaa.

– Haisevia pelikamoja ei tarvitse enää säilyttää sisällä, mistä ainakin paremmat puoliskot tykkäävät. Tähän asti varusteet on levitetty kylppäriin ja saunaan kuivumaan. Jatkossa ei ole ainakaan sitä ongelmaa, että pitäisi kamat kerätä ensin pois, jos haluaa saunoa, miehet miettivät.

Takapihan puolelle tulee koko talon mittainen terassi. Muuten pihasuunnitelmat ovat vielä avoinna, mutta Tuomas aikoo istuttaa pihalle ainakin pari omenapuuta.

Talon valmistumiselle pariskunnat eivät ole asettaneet tiukkaa aikataulua, mutta toiveena on päästä muuttamaan ennen syksyä. Tällä hetkellä perheet asuvat rivitaloissa Toijalassa ja Sontulassa. Työkseen Juho rakentaa kattoja isänsä yrityksessä ja Tuomas Kallioinen on vanhempana konstaapelina järjestyspoliisissa Forssassa.

Miesten mukaan asettuminen Akaaseen on ollut luontevaa, koska molemmat ovat pienestä pitäen asuneet lähiseudulla. Juho on syntynyt Toijalassa ja kiertänyt Viialan ja Kylmäkosken kautta takaisin Toijalaan. Tuomas on asunut koko ikänsä Toijalassa.

– Täällä ovat perhe, ystävät ja suku. Tämä on hyvä paikka asua ja sopivankokoinen. Jos johonkin tarvitsee päästä, ovat kulkuyhteydet hyvät, Tuomas sanoo.

Juho Laine on Kylmäkosken Veikkojen ja Tuomas Kallioinen Ilves FS:n maalivahti. Myös Laine on pelannut ennen Ilveksessä. Molemmat miehet ovat moninkertaisia Suomen mestareita.
Juho Laine on Kylmäkosken Veikkojen ja Tuomas Kallioinen Ilves FS:n maalivahti. Myös Laine on pelannut ennen Ilveksessä. Molemmat miehet ovat moninkertaisia Suomen mestareita.
Kallioisen (oik.) ja Laineen paritalossa työt ovat edenneet sisätöihin. Pääasiassa taloa on rakentanut Juho yhdessä isänsä Matti Laineen kanssa. Tuomas ehtii hommiin keskimäärin kerran viikossa. Parhaimmillaan Juho Laine tekee rakennustöitä ensin kahdeksan tuntia päivässä ja lähtee sitten futsaltreeneihin.
Kallioisen (oik.) ja Laineen paritalossa työt ovat edenneet sisätöihin. Pääasiassa taloa on rakentanut Juho yhdessä isänsä Matti Laineen kanssa. Tuomas ehtii hommiin keskimäärin kerran viikossa. Parhaimmillaan Juho Laine tekee rakennustöitä ensin kahdeksan tuntia päivässä ja lähtee sitten futsaltreeneihin.

7paritalo2

Kallioisen (oik.) ja Laineen paritalossa työt ovat edenneet sisätöihin. Pääasiassa taloa on rakentanut Juho yhdessä isänsä Matti Laineen kanssa. Tuomas ehtii hommiin keskimäärin kerran viikossa. Parhaimmillaan Juho Laine tekee rakennustöitä ensin kahdeksan tuntia päivässä ja lähtee sitten futsaltreeneihin.
Kallioisen (oik.) ja Laineen paritalossa työt ovat edenneet sisätöihin. Pääasiassa taloa on rakentanut Juho yhdessä isänsä Matti Laineen kanssa. Tuomas ehtii hommiin keskimäärin kerran viikossa. Parhaimmillaan Juho Laine tekee rakennustöitä ensin kahdeksan tuntia päivässä ja lähtee sitten futsaltreeneihin.